/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Maia Sandu: Încă credem că Vladimir Țurcan trebuie să lase o persoană fără trecut politic în funcția de președinte al CC

missing
24 august 2019, ora 20:01

Prim-ministra Maia Sandu susține că blocul ACUM este încă de părerea că nou-alesul președinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, trebuie să lase în această funcție o persoană fără trecut politic. Declarația a fost făcută pentru Radio Europa Liberă.

„Noi în continuare credem că, pentru a nu afecta credibilitatea acestei Curți, președintele actual ar trebui să facă un pas în întâmpinarea cerințelor societății și să lase o persoană fără trecut politic să ajungă în această funcție”, a declarat șefa Cabinetului de miniștri.

Maia Sandu a mai spus că în cazul Curții Constituționale intențiile au fost foarte bune, dar s-a întâmplat că s-a dat în bară. „Și un lucru este să convenim asupra conceptului legii, să adoptăm această lege și alt lucru este să punem în aplicare prevederile legii, pentru că uneori și atunci când intențiile sunt foarte bune se întâmplă că mai dăm în bară, așa cum s-a întâmplat în cazul Curții Constituționale. Provocări sunt foarte multe, important este să ne învățăm lecțiile și să nu mai greșim”, a menționat prim-ministra.

Amintim că înainte să fie propus  judecător la Curtea Constituțională și să fie ales șef al instituției, Vladimir Țurcan a fost deputat în Parlament din partea Partidului Socialiștilor. Alegerea lui în fruntea CC a provocat numeroase discuții, atât în interiorul partidelor politice, cât și în societate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram