(foto) Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost eliberat după 30 de zile de arest

Politicianul rus Aleksei Navalnîi a părăsit centrul de detenție în dimineața zilei de 23 august, unde s-a aflat în arest timp de 30 de zile, transmite Tvrain.ru

Foto: @Kira_Yarmysh/Twitter

Cu o zi înainte de eliberarea lui Aleksei Navalnîi din centrul de detenție, instanța a organizat o ședință cu privire la prelungirea perioadei de arest administrativ. Directorul centrului de detenție a cerut ca timpul petrecut de Navalnîi în spital să fie adăugat la perioada de arest, însă instanța a respins cererea.

Militantul Aleksei Navalnîi

Militantul rus a fost arestat lângă casa sa la 24 iulie, chiar când ieşea să facă jogging, şi a fost dus la un comisariat de poliţie, fiind acuzat de faptul că a îndemnat la organizarea unor manifestații neautorizate în fața primăriei din Moscova pe 27 iulie.

Pe data de 28 iulie, Navalnîi a fost internat într-un centru special de detenție din Spitalul Clinic nr. 64 din Moscova. Medicul său a anunţat că pacientul prezenta simprome ale unei otrăviri, o acuzaţie respinsă, cu examene medicale ca dovadă, de către conducerea spitalului în care a fost internat opozantul. A doua zi, Navalny a fost externat din spital, fiind diagnosticat cu dermatită de contact.


Pub