Avem noi parlamentari: Mandatele a trei deputați au fost validate de Curtea Constituțională

Membrii Curții Constituționale au validat astăzi, 23 august, mandatul de deputată al Ruxandei Glavan, aleasă de pe lista Partidului Democrat din Moldova (PDM), al lui Serghei Cataranciuc ales de pe listele Blocului ACUM DA PAS și al lui Igor Himici, ales de pe listele Partidului Șor.

Foto: UNIMEDIA

Cele trei funcții de deputat s-au declarat vacante după ce democrata Otilia Drăguțanu, soția fostului Guvernator BNM, Dorin Drăguțanu, și deputata Partidului Șor, Maria Albot, și-s depus mandatul, iar Liliana Nicolaescu-Onofrei și-a dat demisia din funcția de deputată pentru a ocupa funcția de ministră a Educației, Culturii și Cercetării.

Amintim că la data de 20 octombrie de rând cu alegerile locale generale vor avea loc şi alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale, după ce au fost depuse patru mandate de deputat.

Maia Sandu, preşedinta PAS, aleasă pe circumscripţia Nr.50 a depus mandatul de deputat fiind învestită în funcţia de prim-ministră a Republicii Moldova, Andrei Năstase, liderul PPDA, ales în circumscripţia Nr.33 Chişinău, la fel a renunţat la fotoliul de deputat în favoarea funcţiei de viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne.

Mandatul a fost depus de Viorel Melnic, deputat independent, ales în circumscripţia 48, regiunea transnistreană sud.

A renunţat la funcţia de deputat şi ex-preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, ales pe circumscripţia uninominală Nr. 17 Nisporeni.


Pub