(video) Maia Sandu, la Vilnius: „Anul trecut am participat la această conferință în calitate de politician de opoziție dintr-o țară cu un regim politic opresiv”

Maia Sandu a ținut un discurs în cadrul conferinței anuale organizată de Valdas Adamkus, fost președinte al Lituaniei.

Foto: UNIMEDIA

„Anul trecut am participat la această conferință în calitate de politician de opoziție dintr-o țară cu un regim politic opresiv. Astăzi am participat în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova, conducând un Guvern ale cărui obiective prioritare sunt construirea instituțiilor democratice, combaterea corupției și restabilirea încrederii cetățenilor în țara lor.

Schimbările recente din Moldova demonstrează, încă o dată, că regimurile autoritare nu pot submina dorința oamenilor de a trăi fără a fi asupriți și înșelați. Le sunt recunoscătoare președintelui Adamkus, președintelui Nauseda, ministrului Linkevicius, ambasadorului Pavilionis și multor altora pentru contribuția lor personală la menținerea libertății și democrației în Europa de Est și pentru sprijinul acordat pentru viitorul european al Republicii Moldova.

O Europă întreagă și liberă înseamnă că țările din fosta Uniune Sovietică, ca și țările baltice anterior, trebuie să aibă dreptul să își realizeze aspirațiile fără ingerință externă! Pentru Moldova, această aspirație și interesul național fundamental reprezintă integrarea europeană”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în Vilnius, unde a avut o întâlnire președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda.


Pub