(video) Prietenul lui Iurie Luncașu: „Nu a existat nicio presiune profesională sau personală care ar fi putut să-l determine să se sinucidă”

Familia omului de afaceri Iurie Luncașu nu respinge ipoteza unei posibile sinucideri, însă neagă informația precum că s-ar fi făcut presiune asupra acestuia. Declarațiile au fost făcute de Igor Fraihman, un prieten apropiat al familiei Luncașu, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: privesc.eu

„Nu a existat nicio presiune profesională sau personală care ar fi putut să-l influențeze să facă una asta. Noi suntem gata să călaborăm cu ancheta pentru un dosar cât mai transparent. Pentru a apăra onoarea prietenului, noi ne-am adresat unui avocat, care va participa la anchetă și va monitoriza ce scrie presa”, a declarat Igor Fraihman.

Fraihman spune că în ultima perioadă Luncașu era întristat din cauza informațiilor care au apărut în spațiul public despre persoana sa. Tot acesta respinge informațiile apărute în spațiul public precum că Iurie Luncașu ar fi fost implicat în scheme de contrabandă cu țigări.

„Noi am fost colegi, eu știu cu ce s-a ocupat și nu a avut nicio legătură cu KGB-ul. Iurie niciodată nu a produs țigări, el a fost distribuitor. Nu sunt adevărate nici informațiile precum că avut tangență cu lumea criminală”, mai spune Igor Fraihman.

„S-a născut într-o familie de intelectuali, mama era profesoară, iar tatăl biolog. O familie simplă, care a trait în cămin. Ei au primit un apartament când Iurie avea 18 ani. Când a crescut și a avut mai multe oportunități, Iurie și-a ajutat părinții. El avea foartre mulți prieteni, știa cum să-și făcă prieteni. Bineînțeles că toți îl respectau. M-au șocat comentariile răutăcioase ale oamenilor care nu l-au cunoscut. Era un adevărat patriot al Moldovei. Niciodată nu s-a gândit să plece din țară. Făcea acte de caritate, însă niciodată nu se afișa. El niciodată nu a avut pază de corp”, a mai povestit Faihman presei.

Iurii Luncașu, care s-ar fi împușcat la 17 august, pe traseul R-6, a fost reprezentantul companiei care deține „Casa Albă”, impunătoarea clădire de la poalele parcului Valea Morilor, atribuită lui Vlad Plahotniuc. Totodată, dânsul a fost cel care stă în spatele întreprinderii Proterra Grup SRL, o firmă care a câștigat în ultimii doi ani cele mai bănoase licitații pentru salubrizarea instituțiilor statului.

Principala ipoteză în cazul deceseului omului de afaceri este sinuciderea. Declarația aparține Procurorului șef al Oficiului Buiucani al Procuraturii municipiului Chișinău, care a spus că pe marginea acestui caz a fost deschis dosar penal.

Luncașu era cunoscut ca fiind un om de afaceri apropiat cu Vlad Plahotniuc.


Pub