Grădinița nr.101 din Băcioi, unde 25 de copii s-ar fi intoxicat cu alimente, și-a sistat activitatea temporar. Încă 5 copiii riscă să fie internați

Primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari, anunță că grădinița nr.101 din localitate, unde 25 de copii, cu vârste cuprinse între 2-6 ani, și 2 angajate au fost spitalizați cu gastroenterocolită acută, și-a sistat activitatea temporar. De asemenea, încă 5 copii, în acest eclipe, sunt examinați de medici și riscă și ei să fie internați.

Foto: UNIMEDIA

„În comuna Băcioi, în instituția preșcolară nr.101, a avut loc intoxicație în masă a copiilor, au intervenit rapid medicii de familie, 8 la numar, în frunte cu Șeful Centrului de Sănatate Băcioi, Doamna Mihalache Adriana, împreună cu reprezentanții tuturor organelor de control în acest sens, s-a prelevat toate probele și sper că în timp rezonabil vom afla rezultatele analizelor cu identificarea surselor de intoxicație, fie prepararea bucatelor în necorespunderea normelor sanitare, fie purtător de infecție a fost un angajat al instituției respective, un copil sau altă sursă! La moment sunt internați 25 copii, 2 angajați ai instituției, 2 copii sunt în drum spre spital, 3 copii sunt la examinare la medici de familie din localitate, cu marea probabilitate de-a fi internati! Toți sunt internați în 3 spitale, Toma Ciorbă, S. Lazo, boli infecțioase de copii! Părințiii, copiii cărora frecventează această instituție, sunt obligați să viziteze medicul de familie, pentru monitorizarea lor! Activitatea instituției a fost sistată temporar prin dispoziția Primarului com. Băcioi până la înlăturarea tuturor prescripțiilor și neajunsurilor! Situația este monitorizată de către toți specialiștii din domeniu, inclusiv Primarul com. Băcioi!”, a scris primarul pe pagina sa de facebook.

Vitalie Șalari / Sursa:Vitalie Șalari/facebook

UNIMEDIA amintește că Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă că, la data de 22 august curent, la Direcţia managementul urgenţelor de sănătate publică, au fost înregistrate 27 de cazuri de gastroenterocolită acută, la 25 de copii şi 2 angajate, la grădiniţa nr.101 din comuna Băcioi.

La moment, persoanele care au solicitat asistenţă medicală primesc tratamentul necesar și se află sub supravegherea medicilor.


Pub