După Facebook și Twitter, Google dezactivează peste 200 de canale YouTube care au legături cu protestele din Hong Kong

Google a blocat 210 canale de YouTube implicate în acțiuni coordonate de a răspândi informaţii false despre protestele pro-democraţie de la Hong Kong, anunță BBC News.

Foto: Anthony Wallace/AFP/Getty Images

„La începutul acestei săptămâni am dezactivat 210 canale YouTube, ca parte a eforturilor noastre continue de a combate operaţiunile coordonate de influenţare a opiniei, după ce am descoperit canale din această reţea care se comportau într-o manieră coordonată, postând videoclipuri despre protestele din Hong Kong”, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Google a declarat că aceste măsuri au fost luate în concordanță cu observațiile și acțiunile recente legate de China anunțate de Facebook și Twitter.

Cu toate că compania a susține că au fost observate tentative de „mascare a originii acestor conturi şi alte activităţi asociate în mod obişnuit cu operaţiuni coordonate de influenţare”, a evitat să specifice în mod explicit pe cine suspectează că ar fi la originea acestei operaţiuni coordonate de influenţare a opiniei publice, spre deosebire de Facebook și Twitter.

La începutul acestei săptămâni, Facebook și Twitter au anunțat că au dezactivat mai multe conturi, pagini şi grupuri care împart informaţii false care aveau legături cu statul Chinez și care încercau să promoveze articole fake news sau cu informaţii grav alterate, în încercarea de a răspândi informaţii false despre protestele din Hong Kong.


Pub