Scrisoare deschisă către Igor Dodon din partea unui student, cu privire la incendiile de pădure din Brazilia: A cerut să nu fie folosite focuri de artificii în zilele de sărbători naționale

Un tânăr student a transmis o scrisoare deschisă către președintele Igor Dodon, cu privire la incendiile de păduri din întreaga lume. Studentul îi propune lui Dodon, ca în cadrul sărbătorilor naționale din ultimele zile din august, să nu fie folosite focuri de artificii, în semn de solidaritate.

Foto: UNIMEDIA

Iată întreaga scrisoare.

Stimate Domnule Președinte,

În urma numeroaselor calamități naturale de ordin catastrofal din ultima perioadă pe mapamond, cât incendiile din pădurile Siberiene atât și din cele ale Amazonului, vin către dvs. cu propunerea de a evita focurile de artificii în cadrul evenimentelor care urmează a fi organizate cu prilejul sărbătorilor naționale din acest sfârșit de august. Astfel am mai da și noi dovadă de responsabilitate față de atmosferă, natură și poluarea acesteia.

Am abia 20 de ani, nu fumez și încerc măcar din când în când să fac sport… să mă ajute Dumnezeu să ajung cu bine la vârsta dumneavoastră și să pot respira și eu un aer cel puțin ca și acel de astăzi, dar cred că este prea puțin posibil să am parte de acest privilegiu… Vă rog, măcar ce ține de competența dvs. în calitate de locuitor al acestei planete întâi de toate, să aveți o atitudine responsabilă și față de această situație.

Nu-i tolc să ne ungem ochii cu show-uri pe cer, deja avem fiecare dintre noi zi de zi show-ul nostru și nu-i mare necesitate "pacazuha" asta, dar de o gură de aer curat vom avea nevoie cu toții mâine poimâine, poate chiar și dumneavoastră până la acei "urmași ai urmașilor noștri".

Vă mulțumesc pentru atenție.

Către Domnul Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon

Cu stimă, Soltan Mihai Student, 20 de ani”.

UNIMEDIA amintește că numărul incendiilor de pădure în Brazilia a crescut cu 83% de la începutul anului 2019, comparativ cu anul precedent, în special în Amazonia, din cauza defrişărilor şi a secetei, relatează miercuri AFP. Între ianuarie şi august 2019, în ţară s-au înregistrat 72.843 de incendii, faţă de 39.759 pentru întreg anul 2018, potrivit cifrelor oferite de Institutul Naţional de Cercetare Spaţială (INPE), care observă în special evoluţia pădurii în Brazilia. Creşterea numărului de incendii de pădure în Brazilia are loc după doi ani consecutivi de declin şi este cea mai importantă din 2013, potrivit INPE, care utilizează date din satelit actualizate în timp real.


Pub