(video) Un super sedan care ar urma să fie lansat în serie a bătut simultan două recorduri pe Nurburgring

Echipa profesionistă sportivă Cyan Racing, anterior numită Polestar pentru că era echipa de curse din uzină a Volvo Cars, a bătut simultan două recorduri pe circuitul german Nurburgring cu Lynk & Co 03 Cyan Concept, un sedan derivat din modelul de curse care concurează în prezent în WTCR şi care se doreşte a fi în viitorul apropiat un automobil stradal, de serie.

Foto: autoblog.md

Modelul a devenit cea mai rapidă maşină cu patru portiere, dar şi cea mai rapidă maşină cu tracţiune faţă care a parcurs pista inelară Nordschleife cu o lungime de circa 21 de km. Acest lucru marchează, de asemenea, prima dată când un producător auto chinez a înregistrat un record pe circuitul german legendar cu un automobil bazat pe unul de serie.

Fără supărare pentru Jaguar şi Renault, însă acest sedan Lynk & Co 03 cu tocmai 528 de CP la activ a înregistrat un timp de 7 minute şi 20,143 secunde. Viteza medie cu care a rulat a fost de 170.4 km/h. În spatele volanului s-a aflat Thed Björk, campionul mondial WTCR al sezonului din 2017. Află mai multe şi vezi cât de repede s-a mişcat prin viraje, pe AutoBlog.MD


Pub