Nicu Popescu: „Noi suntem categoric împotriva federalizării Republicii Moldova”

Nicu Popescu a declarat că guvernarea este „categoric împotriva federalizării Republicii Moldova” și „categoric împotriva revenirii la principiile Memorandumului Kozak drept bază a unei potențiale soluții a conflictului transnistrean”.

Foto: UNIMEDIA

„Noi suntem categoric împotriva federalizării R. Moldova, suntem categoric împotriva revenirii la principiile Memorandumului Kozak drept bază a unei potențiale soluții a conflictului transnistrean. Nu văd încă potențial și dorință în societatea R. Moldova ca să se ajungă la un numitor comun în privința principiilor de reglementare a diferendului transnistrean. Fără un consens intern, nu cred că avem perspectiva să avansăm rapid în soluționarea conflictului transnistrean.

Noi ne dorim soluționarea problemelor oamenilor legate de diplome, circulație și exporturi spre UE etc. Vom lucra pe aceste dosare concrete. Prin urmare, din cele expuse mai sus va fi dificil să facem progrese rapide în această direcție”, a declarat ministrul Afacerilor Externe ăntr-un interviu pentru Jurnal de Chișinău.

Noua Guvernare a fost acuzată în repetate rânduri de opoziție, în special Partidul Democrat, că ar executa „ordinele corespunzătoare a serviciilor speciale ruse și ale „trimisului special” Kozak”, scria Andrian Candu. PD a depus și un denunț la Procuratură și solicită pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 8-15 iunie, de către Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase.

Între timp, Procuratura Generală a pornit deja un dosar penal pe faptul uzurpării puterii în stat de către guvernarea PDM, în perioada 7-14 iunie curent.


Pub