„Daruri” pentru Igor Dodon. O formațiune politică a adus la Președinție o hartă pe suport de lemn a României Mari// FOTO

PE SCURT

Astăzi, 23 august, la 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, prin care a fost anexată Basarabia de către URSS, Uniunea Salvați Basarabia – USB „i-a dăruit” lui Igor Dodon o hartă pe suport de lemn a României Mari.

Formațiunea a declarat că prin acest gest vrea ca Igor Dodon — „cel mai mare promotor contemporan al ideilor ce decurg din acel pact odios”, să înțeleagă că Basarabia este românească și „locul nostru este în România Mare, așa cum am fost până la 1940”.

PE LUNG

„O hartă identică, cu România Mare, am lăsat la președinție, pentru ca Igor Dodon la proxima sa vizită la Moscova să i-o transmită lui Vladimir Putin, în speranța ostoirii imperialismului velicorus, care este cel mai mare stăvilar în calea revenirii Basarabiei la sânul Țării-Mamă România”, a menționat Valeriu Munteanu, președintele USB.

El a a declarat că hărțile sunt executate pe suport de lemn, pentru a se asigura că nu vor fi rupte, „la fel cum s-a întâmplat anterior cu o hartă de hârtie a României Mari, ruptă demonstrativ în plenul Parlamentului de actualul președinte al fracțiunii PSRM din legislativ Vlad Bătrâncea, un alt nepot vitreg al lui Hitler și Stalin”.

Vineri, 23 august, se împlinesc 80 de ani de la semnarea Pactul Ribbentrop-Molotov (sau Pactul Hitler-Stalin) între Germania şi Uniunea Sovietică, act care a însemnat împărţirea sferelor de influenţă în Europa între cele două puteri.


În urma pactului, în 1940, Basarabia, până atunci parte a Statului Român, a fost ocupată de către URSS.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.