Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Vizita primarului general interimar, Adrian Talmaci, în cadrul RTEC

   2357

Primarul general interimar, Adrian Talmaci a efectuat astăzi o vizită de lucru la Atelierul de reparații al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău" (RTEC), unde în prezent sunt asamblate 10 troleibuze noi, model standard.

Noile unități fac parte din lotul de 17 troleibuze achiziționate în anul curent de la uzina „Belkommunmash" din Minsk, inclusiv 5 cu propulsie autonomă și 2 - articulate.

În cadrul vizitei, Edilul-șef al capitalei s-a documentat și despre situația tehnico-materială a întreprinderii, starea unităţilor de transport, precum şi de pregătirea acestora către sezonul rece 2019-2020. 

La rândul său, directorul RTEC, Dorin Ciornîi a informat despre suplinirea stocurilor de anvelope pentru cele 3 parcuri de troleibuze și asigurarea capacității de transportare suficientă a pasagerilor, începând cu 1 septembrie a.c.

Parcul rulant al întreprinderii include 380 unități de transport - troleibuze, cu care sunt prestate servicii de transportare a călătorilor pe 31 de rute municipale. Zilnic la linie sunt emise 311 unități de transport.