10:48:13 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Primele declarații ale familiei lui Iurie Luncașu, omul de afaceri din anturajul lui Plahotniuc, care s-ar fi ÎMPUȘCAT în cap: „Cuvântul este o ARMĂ și poate schimba viața oamenilor”

Social 23.08.2019 10:56 Vizualizări7832 Autor: Ziarul National
VIDEO // Primele declarații ale familiei lui Iurie Luncașu, omul de afaceri din anturajul lui Plahotniuc, care s-ar fi ÎMPUȘCAT în cap: „Cuvântul este o ARMĂ și poate schimba viața oamenilor” captură privesc.eu


Reprezentații familiei lui Iurie Luncașu, omul de afaceri care s-ar fi sinucis săptămâna trecută, resping mai multe informații apărute în presă, pe care le califică „mincinoase”.

„În ultima perioadă, Iurie Luncașu a fost abătut și supărat din cauza unor informații false la adresa sa, inclusiv că s-ar ocupa cu traficul de țigări, că e agent KGB, iar din această cauză starea sa de sănătate s-a înrăutățit”, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, Igor Fraihman, un prieten apropiat al omului de afaceri.

Fraihman a spus că se știa de 40 de ani cu Luncașu, care a crescut într-o familie de intelectuali și nu a dus-o prea bine. „Eu voi vorbi din numele familiei lui Iurie. Membrii familiei sunt șocați de cele întâmplate. În legătură cu această tragedie s-au făcut mai multe speculații în presă, iar unele surse media au publicat informații neveridice ca să-i ponegrească numele lui Iurie. El a fost tot timpul un om modest, nu a avut ambiții politice. A fost un filantrop care niciodată nu afișa actele de binefacere”, a precizat prietenul lui Luncașu.

Citește și: FOTO de la locul faptei // Un om de afaceri din anturajul lui Vlad Plahotniuc s-ar fi SINUCIS, împușcându-se în cap: Ce scrisoare de ADIO i-ar fi dictat șoferului cel despre care se spune că ar fi cumnatul lui Plahotniuc

Sursa citată a subliniat că Iurie Luncașu și-a început cariera în anul 1988 și că nu a devenit un om înstărit în urma unor scheme ilicite, așa cum se vehiculează în presă. De asemenea, Fraihman a infirmat și faptul că Luncașu ar fi fost cumnatul fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc.

Citește și: Un jurnalist care l-a cunoscut pe Luncașu NU crede că acesta s-ar fi SINUCIS și ar fi dictat un bilet de adio „prostesc”

„Văduva are numele de fată Panasing și s-a născut în Chișinău. Nu există nicio legătură de rudenie cu Plahotniuc. S-a mai spus că are școala KGB. Este un lucru fals. Eu am învățat cu el. Este fals faptul că ar fi avut legături și cu Victor Gușan din Transnistria. Nu aveau afaceri comune și Iurie nici măcar nu s-a cunoscut cu acesta. S-a mai spus că ar fi implicat în traficul de țigări. Este fals și asta. Iurie avea o cotă-parte într-o companie care se ocupa cu distribuirea produselor de tutungerie. Această companie vărsa milioane de lei în bugetul de stat. Iurie avea foarte mulți prieteni și era respectat de toți care-l cunoșteau. Niciodată nu era însoțit de bodyguarzi, deoarece era un om modest. Nu a intenționat niciodată să părăsească R. Moldova, pentru că iubea R. Moldova cu toate plusurile și minusurile ei. Țin să precizez că nu avea ambiții politice, dar ținea legătura cu cercurile aflate la putere”, a adăugat Igor Fraihman.

Citește și: Șeful interimar de la PCCOCS spune motivul pentru care moartea lui Iurie Luncașu este cercetată din perspectiva „omorului intenționat”

Acesta a mai spus că familia lui Iurie Luncașu va fi cooperantă cu organele de drept în vederea aflării cauzelor care au dus la moartea acestuia: „Pot să vă mai spun că, de 20 de ani, Iurie suferea de scleroză, iar în ultima perioadă, din cauza neadevărurilor despre el, starea de sănătate s-a înrăutățit. Nu a existat nicio presiune care ar fi dus la un asemenea deznodământ tragic. Familia nu poate să dea o calificare juridică a ceea ce s-a întâmplat. Organele de drept trebuie să dea o asemenea calificare. Familia s-a adresat avocaților pentru ca aceștia să examineze ce s-a scris în presă în ultima perioadă despre Iurie Luncașu. Cuvântul este o armă și poate schimba viața oamenilor. Starea lui de sănătate s-a înrăutățit în ultima perioadă din cauza a ceea ce s-a scris despre el. Era supărat și abătut”.

Întrebat ce știe despre imobilul de la Telecentru, cunoscut cu denumirea de „Casa Albă”, Igor Fraihman a spus că nu cunoaște nimic.

Citește și: Mesaj de la Vlad Plahotniuc în legătură cu MOARTEA lui Iurie Luncașu


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md