22:41:10 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Igor Dodon și Vladimir Putin s-au ales cu niște CADOURI la Chișinău, în ziua când se împlinesc 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov

Partide/Comunicate 23.08.2019 14:34 Vizualizări3761 Autor: Ziarul National
VIDEO // Igor Dodon și Vladimir Putin s-au ales cu niște CADOURI la Chișinău, în ziua când se împlinesc 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov Valeriu Munteanu


Liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, a dus astăzi la Președinție „cadouri” pentru Igor Dodon și Vladimir Putin, în ziua când se împlinesc 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, prin care Basarabia a fost ruptă de la România și anexată la URSS.

Este vorba despre două hărți cu România întregită, de până la 1940, când Basarabia era parte a României.

„În mod special am ales ca acestea să fie din lemn, nu din hârtie ca cea pe care a rupt-o socialistul Vlad Bătrâncea în Parlament”, a declarat Valeriu Munteanu.

Acesta i-a solicitat lui Dodon, „care stă mai mult pe la Moscova decât la Chișinău”, să-i ducă o hartă cu România întregită și lui Vladimir Putin „ca să înțeleagă și să lase oamenii dintre Prut și Nistru în pace, ca să se regăsească în România, alături de UE și NATO”.



Potrivit lui Munteanu, consecințele acestui pact odios nu au fost reparate, iar Basarabia continuă a fi „parte a lumii ruse, așa cum consideră Rusia”, iar Igor Dodon este „cel mai mare promotor contemporan al ideilor ce decurg din acel pact”. Deși astăzi este zi de doliu în R. Moldova, Munteanu a remarcat faptul că nici Parlamentul și nici Președinția nu au arborat drapelele în bernă.

„Basarabia este românească și locul nostru este în România Mare, așa cum am fost până la 1940”, afirmă Valeriu Munteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md