/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Elevii din Moldova vor putea studia din toamnă patru discipline noi. Care sunt acestea

missing
23 august 2019, ora 18:36

În noul an școlar, elevii din Republica Moldova vor studia patru discipline opționale noi: Educație pentru sănătate, (cl. V-XII); Geografie aplicată, (cl. V); Educație pentru media, (cl. X-XI) și Învățăm să vorbim argumentat, (cl. X). Astăzi, Membrii Consiliului Național pentru Curriculum au aprobat curricula pentru cele patru discipline opționale noi.

Curriculumul la disciplina opțională Educație pentru sănătate, (cl. V-XII) a fost revizuit și pilotat în 22 școli pe parcursul anului de studii 2018-2019. Autorii au pus la baza curriculumului revizuit „sănătatea ca stare de bunăstare fizică, mintală și socială totală, nu numai absența bolii sau a infirmității”.

Învățăm să vorbim argumentat, (cl. X) este un curriculum pentru elevii din clasele de liceu. „Crearea unor contexte de comunicare autentică, favorizante pentru dezvoltarea argumentaţiei, bazate pe efortul individual al elevului, pe calitatea şi diversitatea metodelor comunicative de predare şi pe corectitudinea comunicării în contexte reale – constituie elementele esențiale ale curriculumului respectiv”, spun reprezentanții Ministerului Educației (MECC).

Curriculumul la disciplina opțională Educația pentru media, (cl. X-XI) va contribui la dezvoltarea competențelor tinerilor de a se orienta corect și a răspunde prompt la provocările lumii de azi.

Geografie aplicată, (cl. V) este un curriculum de aprofundare care, va dezvolta competențele elevilor de rezolvare a exerciţiilor practice, competența de investigare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram