/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Scandal la evenimentul de comemorare a victimelor regimurilor totalitare

23 august 2019, ora 21:43

Zi de doliu, dar cu scandal. Nici panglicile negre sau drapelul coborât în bernă din fața Guvernului nu i-au făcut pe unii să se abțină de la replici tăioase. Altercațiile au avut loc chiar în timpul mitingului de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Oamenii au criticat-o dur pe Maia Sandu pentru alianța cu socialiștii și erau la un pas de a sari la bătaie.

Oamenii s-au împărțit în două tabere: unii consideră că semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, când teritoriul țării noastre a fost cedat Uniunii Sovietice, a fost un lucru bun, pe când alții consideră că este o tragedie.

Au murit mulți oameni, s-a vărsat sânge, și noi trebuie mâine să sărbătorim, ce fel de doliu?

Pe 24 e ziua eliberării Moldovei. –De cine?–De jugul fascist! –Ce fel de eliberare! Animală ce ești! –Tu ești animal! –Îți ajunge! Nu mă împinge. Bou tu ești! –Tu ești! Te calc în picioare acum.

A plouat cu acuzații și în adresa Maiei Sandu, care a fost învinuită că a făcut alianță cu socialiștii.

Acum ne-am pornit să facem stat de drept, să scăpăm țara de corupți și de hoți, să respectăm drepturile cetățenilor. –Cu cine, cu bolșevicul ăsta de Dodon? –Asta a fost alegerea cetățenilor. La următoarele alegeri poate vor decide altfel. –Eu mor în patru ani de zile.

Tovarăș Dodon întărește toate funcțiile: Curtea Constituțională, Procuratură, tot el. El trebuie să stea la pușcărie! –Noi nu avem procuror general. –Doamna Maia Sandu nu uitați ce ați vorbit la început. Ați promis, iar acum suntem în pericol mare.  – Credeți că noi nu ne dorim ca astăzi să se demareze toate procesele împotriva corupților?

Ne duc așa de nas, ne amăgesc. Și oamenii de rând își dau seama. Pe mâine ce au gătit vedeți? Buneii noștri au fost în Siberia…

Și ministrul Afacerilor Interne, liderul Platformei DA, a fost luat la întrebări, însă de către unioniști. În locul lui, însă, a răspuns Maia Sandu.

–Sunteți de acord ca RM să se unească cu România? –Credeți că… – Cetățenii RM trebuie să decidă acest lucru.

Totuși, începutul evenimentului a fost pașnic. Împreună cu câțiva miniștri și deputați din partea blocului ACUM, Maia Sandu a ținut un minut de reculegere în memoria victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Ulterior, și drapelul a fost coborât în bernă.

În semn de doliu, miniștrii și deputații au împărțit panglici negre celor veniți în fața Guvernului. Unii i-au transmis Maiei Sandu scrisori în care au povestit despre viața lor în anii ocupației sovietice. Mitingul a fost umbrit de scena impunătoare instalată de PSRM în Piața Marii Adunări Naționale.

SINCRON EA RO MAIA SANDU, PRIM-MINISTRĂ

Nu este bine acest lucru. Asta divizează, adâncește diferențele în societate. Mă rpg, PSRM a decis să meargă mai departe cu această inițiativă.

Mai apoi, șefa Executivului a mers într-un marș de doliu până la statuia lui Ștefan cel Mare, ținând de mână o fetiță.

–Da, vrei la școală? Curios. De obicei, copiii nu vor la școală.

Tot astăzi și Valeriu Munteanu, împreună cu membrii partidului USB, au organizat un flashmob în fața Președinției, împotriva sărbătoririi zilei de 24 august. Foto Facebook Valeriu Munteanu. Iar liberalii, care au depus flori la piatra comemorativă din fața Guvernului, au trebuit să se înghesuie, pentru că monumentul era chiar în spatele scenei și a gardului de protecție.

Mâine, Igor Dodon a anunțat că va sărbători în centrul capitalei eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Întrebat cât va costa concertul, șeful statului a spus că nu știe și că de organizare se ocupă campania Iubesc Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram