TechVillage, evenimentul unic de matchmaking dintre investitori și fondatori de startup-uri revine

În perioada 12-14 septembrie 2019, mai multe startup-uri din Republica Moldova, România și Ucraina vor da mâna sau, în cel mai bun caz, vor bate palma cu mai mulți investitori din Europa și SUA pentru a lega colaborări de lungă durată.

Foto: TechVillage

TechVillage 2019 este la a doua ediție și se va desfășura într-un sat tradițional moldovenesc. Locul desfășurării evenimentului nu a fost ales întâmplător, ci pentru că cele mai bune afaceri se concep departe de oficiu, într-un loc liniștit și nu aglomerat. Nu în zadar ideile de business se discută la pescuit, la un joc de golf sau, în cazul TechVillage, în mijlocul Moldovei, într-un loc idilic, departe de mașini și de ritmul trepidant al vieții urbane.

Printre oaspeții deja confirmați ai evenimentului se numără mai multe nume notorii ale ecosistemului de startup-uri și inovații din Europa și America, printre care Călin Fusu (fondator Neogen Capital în București), Florin Păun (Program Manager, Joint European Disruptive Initiative în Paris), Tal Catran (Fondator, TC Holdings în Israel), Mariana Danilovici (Fondatoare, Hollywood Portfolio în Los Angeles) și alții. 

Prima ediție a fost organizată în septembrie al anului trecut și a adunat investitori și fondatori de start-up-uri din SUA, Marea Britanie, Lituania, Letonia, Belgia, Polonia, Franța, România și Ucraina.

TechVillage este diferit

Misiunea TechVillage este de a crea condiții prielnice pentru sporirea investițiilor străine și atragerea companiilor cu valoare adăugată pe piața IT din Republica Moldova. 

Totuși, TechVillage nu este doar o inițiativă de promovare a antreprenoriatului din Europa de Est, ci și o contribuție la dezvoltarea și creșterea economică a satului moldovenesc. Locul desfășurării evenimentului are misiunea de a aduce un impact economic asupra comunității locale și de a promova turismul în Republica Moldova. Butuceni este cunoscut pentru peisajele pitorești, fiind un loc în care tradițiile noastre s-au păstrat în timp, motiv pentru care comuna este locul potrivit pentru a evada de rutina zilnică. Timp de trei zile, participanții vor lua parte la diferite activități rurale menite să creeze o conexiune între ei dincolo de șabloanele oficiale și să-i apropie de cultura moldovenească.

Spre deosebire de conferințele obișnuite, programul evenimentului va include trei zile de conversații cordiale, questuri și provocări, sesiuni unu-la-unu, pitchinguri și distracție într-un cadru rustic unic. Toate în jurul focului de tabără cu un pahar de vin bun. 

În prima zi, când toată lumea se va aduna, participanții vor fi împărțiți în grupuri. Fiecare grup va începe cu un quest în sat. În așa mod vor sparge gheața și vor comunica mai ușor între ei pe parcursul evenimentului în timp ce vor savura peisajul unic al comunei Butuceni. Ziua se va încheia cu o sesiune de povestiri. Participanților li se va cere să vorbească despre eșecurile lor, astfel încât fiecare să poată învăța unii de la alții. 

Ziua a doua va începe cu power pitch-uri de un minut. Vor urma două sesiuni de speed dating și office hours. Vor fi alocate trei ore pentru discuții business. Ziua va continua cu un tur la cel mai mare beci de vinuri din lume și se va sfârși cu o cină la restaurantul „Epoca de piatră”, astfel încât oaspeții să reușească să discute angajamentele lejere asumate în viitoarele parteneriate de afaceri. 

A treia zi va culmina cu o sesiune de premiere. Pentru cei care vor dori să rămână încă o zi, se va organiza o provocare de impact social. Participanții se vor alătura unor activități care includ rezolvarea diferitor probleme pentru sat și locuitorii săi.

Calitatea interacțiunii contează 

Cu cât un eveniment este mai aglomerat, cu atât mai mult calitatea interacțiunii are de suferit. Timpul per conversație se reduce, iar participanții se limitează la discuții mici și scurte. Pentru a intensifica predilecția spre discuții semnificative, Tech Village a limitat numărul de participanți, găzduind maximum 60 de participanți. În plus, din program sunt excluse toate prezentările generice. Nu vor exista trackuri tematice și paneluri de discuții anacronice. Participanții vor putea să dedice mai multe minute pentru fiecare conversație. Cu cât mai mult timp oaspeții vor avea la dispoziție, cu atât vor afla mai mult și vor descoperi valorile partenerului de dialog.

Pentru a asigura o bună combinare între start-up-uri și investitori, toți candidații vor trece printr-un proces de selecție înainte de achitare. Pagina de Facebook și site-ul evenimentului vă pun la dispoziție toate detaliile.

Evenimentul „TechVillage” este organizat de Seed Forum Moldova (iHUB Chisinau), XY Partners și Centrul de Excelență Tekwill, cu suportul Asociației Companiilor TIC din Moldova, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului „Centrul de Excelență în Domeniul TIC”, Tekwill, Fondul european pentru Europa de Sud-Est (EFSE) și Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Moldova (ONVV).


Pub