(video) Premieră: Opel este primul producător auto care prezintă o maşină electrică de raliu

Iată şi premiera misterioasă pe care o avea avea Opel la Salonul Auto de la Frankfurt printre alte maşini. Marca germană devine primul producător auto din lume care oferă un autovehicul electric cu baterie pentru întrecerile sportive de raliu. Autovehiculul de curse electric se bazează pe Opel Corsa-e, care poate fi deja comandat, și va fi prezentat în premieră mondială în cadrul Salonului Auto Internațional de la Frankfurt.

În 2020, Opel și ADAC vor inaugura ADAC Opel e-Rally Cup, prima cupă pentru autovehicule electrice din lume.

Foto: autoblog.md

Cu această nouă competiție, Opel și ADAC își continuă parteneriatul de succes. În ultimii ani, ADAC Opel Rallye Cup a reprezentat rampa perfectă de lansare pentru aproximativ 100 de tineri piloți de raliu din 18 țări. Cei mai rapizi dintre aceștia și-au etalat talentul și la nivel internațional în cadrul echipei ADAC Opel Junior Rallye. Tinerii piloți Opel au câștigat campionatul european de patru ori consecutiv (2015-2018) cu un autovehicul Opel ADAM R2.

Noul Opel Corsa-e va înlocui acum modelul ADAM în cadrul competiției de raliu. Noul autovehicul de curse dezvoltă 136 CP și generează un cuplu de 260 Nm la plecarea de pe loc. Află mai multe detalii şi specificaţii, pe AutoBlog.MD


Pub