Iurie Leancă explică de ce l-a pus pe Eugen Sturza în fruntea PPEM

Fostul președinte al Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a venit cu un mesaj, după ce formațiunea l-a anunțat pe Eugen Sturza președinte interimar al partidului. Fostul premier spune că este prea ocupat la București cu mai multe activități politice.

Foto: UNIMEDIA

„Așa cum s-a anunțat în cadrul Consiliului Național Politic, odată cu expirarea de jure, conform statutului, a mandatului de președinte al PPEM pe 26 iulie, am decis să mă retrag și de facto din conducerea partidului pe care am avut onoarea să îl conduc.

4 ani au trecut extrem de repede. Le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul în 2015 la fondarea PPEM, dar în mod special le mulțumesc celor care au rezistat și au rămas membri ai echipei.

Deoarece sunt angajat în mai multe activități, inclusiv politice, în România, iar partidul are nevoie de o relansare, alături de colegi am decis ca până la Congres, când va fi aleasă o nouă conducere cu mandat deplin, PPEM să fie gestionat de o echipă foarte bună în frunte cu Eugen Sturza, care va asigura interimatul funcției de președinte.

Încă din momentul lansării PPEM, am fost supus unor atacuri defăimătoare permanente care s-au întețit în ultima perioada, de când cei care mă atacau fac abuz și de tribunele instituțiilor de stat.

A fost o luptă disproporționată. Unii operau cu televiziuni, cu bani obscuri, cu analiști de buzunar, cu vedete TV sub acoperire, iar noi eram puși permanent în defensivă să încercăm să le explicăm tuturor și să demonstrăm că „nu avem fiici”.

Nu vreau să implic partidul în lupta mea cu acești aventurieri politici și iată acum voi depune toate eforturile, inclusiv în instanța de judecată, pentru a demonstra că au operat de-a lungul anilor cu minciuni grosolane pe care și-au clădit „cariera lor politică”.

Au câștigat prin manipulări crase și populism încrederea și speranța multor cetățeni de care fac uz astăzi ca să-l ajute pe Dodon să dea Republica Moldova în brațele patronilor săi de la Kremlin, de ce nu, inclusiv prin implementarea acelui Plan Kozak. Ultimele evenimente ne demonstrează că процесс пошел prin cedarea întregului pachet de securitate și Curții Constituționale în subordinea lui Dodon.

E o rușine și un proces de batjocură a valorilor europene, a tot ce înseamnă parcurs european al Republicii Moldova și, cel mai important – o trădare fără de hal a propriilor cetățeni.

Sunt convins că un PPEM reformat, în frunte cu o echipă de profesioniști, de tineri curajoși și de adevărați oameni de cuvânt va reuși să le arate acestor oportuniști politici din coaliția Kozak unde le este locul.

Îi îndemn doar să nu repete greșelile mele din trecut și să reacționeze prompt, să riposteze în fața oricărei nedreptăți”, se arată într-o postare pe Facebook.


Pub