Doi tineri din Anenii Noi, reținuți pentru furturi din locuințe. Din banii furați și-au cumpărat mașină și casă

PE SCURT

Doi bărbați de 20 și respectiv 27 de ani, domiciliați în satele Cobusca Nouă și Telița, raionul Anenii Noi, sunt cercetați penal pentru săvârșirea mai multor furturi din locuințe. Pe parcursul anului curent aceștia ar fi comis mai multe furturi, iar din banii obținuți au cumpărat o mașină și o casă.

Suspecții au fost reținuți, după ce polițiștii din Râșcani au fost sesizați precum că, în noaptea zilei de 18 august, două persoane necunoscute au pătruns într-o casă din raion, unde fiind observați de vecini, au părăsit locul faptei fără a sustrage lucruri.

PE LUNG

Angajații IP Râșcani, în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații Nord, au reținut în scurt timp cele două persoane suspecte.

Bănuiții nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare. Unul dintre ei fiind bănuit în comiterea furturilor în zona de centru a țării – furturi în proporții deosebit de mari.

În urma cercetării efectuate în casa din Brătușeni, polițiștii au depistat și ridicat diverse bunuri care ar fi sustrase din mai multe gospodării din nordul țării.

Audiați de polițiști, suspecții și-au recunoscut vina.

Poliția continuă cercetările întru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea bărbaților în comiterea și altor infracțiuni analogice comise pe teritoriul țării.

Bănuiții sunt reținuți și sunt cercetați pentru furt. Dacă vinovăția va fi dovedită, suspecții risca până la 10 ani de închisoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.