14:36:09 19.04.2024
Stiri

DOC // „Eroare tehnică” la Guvern: În ziua de 24 august NU va fi DOLIU, așa cum s-a anunțat inițial

Social 22.08.2019 09:46 Vizualizări4136 Autor: Ziarul National
DOC // „Eroare tehnică” la Guvern: În ziua de 24 august NU va fi DOLIU, așa cum s-a anunțat inițial


Deși, inițial, proiectul de hotărâre care urma să fie discutat la ședința de ieri a Guvernului prevedea două zile de doliu pentru a comemora victimele nazismului și stalinismului - 23 și 24 august, documentul a fost schimbat și zi de doliu va fi numai pe 23 august.

Astfel, decizia de Guvern aprobată pe 21 august se referă numai la ziua de 23 august, declarată Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare şi autoritare, în conformitate cu o Rezoluție a Parlamentului European.

Responsabilii de la Guvern explică schimbarea printr-o „eroare tehnică”.

Citește și: Președintele Dodon NU are de gând să se conformeze deciziei Guvernului, prin care zilele de 23 și 24 august au fost declarate zile de DOLIU: „Acest lucru se face prin hotărârea Parlamentului. CONCERTUL va avea loc”

„În pregătirea mai multor hotărâri cu sărbători, a fost o eroare tehnică. Prim-ministrul a spus, în ședința de Guvern, despre 23 august, fiind și logic, deoarece ziua de doliu a fost declarată în Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare și autoritare. Proiectul Hotărârii de Guvern a fost tot ieri schimbat, la diferență de câteva minute, când ne-am dat seama de eroare. Este eroarea noastră tehnică la editarea documentului pe care am corectat-o imediat când am depistat-o”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Cristina Bujor, consilier principal de stat al premierului Maia Sandu.

Documentul inițial:



Documentul aprobat de Guvern




CITIȚI și RĂSPUNS pentru Dodon: „NU există nicio prevedere legală care să interzică Guvernului să declare zile de DOLIU”

Menționăm că, pe 23 august, în R. Moldova drapelele vor fi coborâte în bernă și se va ține un minut de reculegere în memoria victimelor nazismului și stalinismului, la inițiativa Guvernului, iar pe 24 august va fi organizat un concert grandios în centrul Chișinăului, pentru că președintele Igor Dodon, alături de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, vor sărbători „75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md