Renato Usatîi compară comisia parlamentară pe jaful bancar cu un serial care amână artificial deznodământul

by Rec_lama
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, ia în derâdere „informațiile senzaționale” cu care vine săptămânal președintele Comisiei parlamentare de anchetă pe jaful bancar, Alexandru Slusari. Politicianul compară activitatea acestei comisii cu un film serial care amână finalul și care se poate transforma, până la urmă, într-un desen animat.

Usatîi se referă la „informația” lansată joi de Slusari că din sistemul bancar s-a furat mai mult de un miliard de dolari. „Senzațional! Alexandru Slusari a declarat astăzi că suma furată din cele 3 bănci depășește un miliard de dolari. Băieți, investigarea furtului miliardului amintește tot mai mult de un film serial în care scenariștii întind finalul pentru a filma cât mai multe episoade, atât timp cât mai există interes din partea publicului. Din câte vedem, în acest serial domnul Slusari este doar un actor care are rolul să șocheze cetățenii, săptămânal, aruncându-ne câte un detaliu la această temă”, a comentat Renato Usatîi.

El însă îi amintește lui Slusari că rolul comisiei pe care o conduce este nu să distreze publicul și nici să prezinte doar părți din adevăr. „Îi amintesc domnului Slusari că rolul comisiei parlamentare nu este de a “distra” cetățenii în stilul presei de bulevard. Societatea trebuie să cunoască adevărul, însă nu-l dați pe bucăți, și nici doar porțiunile care vă convin. Dvs. știți bine la ce mă refer eu”, a scris Renato Usatîi.

Liderul Partidului Nostru îndeamnă guvernarea să nu întindă timpul. „Serialele polițiste se termină atunci când bandiții sunt prinși. Dvs nu vă grăbiți să finalizați acest serial, pentru că nu am văzut să faceți nimic concret pentru a-i readuce în țară pe Plahotniuc și Șor. Nu mai întindeți timpul, ori, serialul vostru “Game of Thrones” se va transforma în «Каникулы в Простоквашино»”, a concluzionat politicianul.

Amintim că Renato Usatîi a transmis Comisiei parlamentare de anchetă părți al raportului Kroll 2. În raport apar pentru prima dată companii afiliate fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, în calitate de beneficiare ale jafului bancar din 2014. Renato Usatîi a anunțat că poate prezenta și alte informații relevante, dar membrii Comisiei au refuzat să-l invite la audieri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...