Apple va lansa în noiembrie serviciul de streaming video Apple TV+

Grupul informatic american Apple va concura în curând cu Disney, Netflix şi Amazon pe piaţa de streaming video prin lansarea, în luna noiembrie a acestui an, a serviciului denumit Apple TV+, parte a strategiei sale de a genera 50 de miliarde de dolari din servicii în anul 2020, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

Foto: 9to5Mac

Potrivit surselor în prima fază, Apple TV+ va oferi o selecţie limitată de programe care va fi extinsă progresiv în următoarele luni. Producătorul telefoanelor iPhone nu a anunţat încă un preţ pentru Apple TV+, dar se gândeşte la un preţ de 9,99 dolari pe lună, similar cu cel pentru Apple Music şi Apple News+. Rivalii Netflix şi Amazon Prime percep un preţ de 8,99 dolari pe lună în timp ce Disney+ intenţionează să ceară 6,99 dolari pe lună când propriul său serviciu de streaming video va fi lansat, tot în noiembrie.

Serviciul Apple TV+ va fi lansat la nivel global în peste 150 de ţări.

Grupul Apple mizează pe servicii pentru a genera venituri suplimentare de pe urma numărului mare de utilizatori de dispozitive iPhone, iPad, Mac şi Apple Watch. În trimestrul al treilea al exerciţiului fiscal curent, serviciile au reprezentat 21% din veniturile Apple, în timp ce vânzările de telefoane iPhone au reprezentat mai puţin de 50% din venituri.

Analiştii sunt de părere că Apple TV+ ar putea ajunge la peste 100 de milioane de abonaţi în următorii cinci ani, ceea ce l-ar face un competitor serios pentru Netflix şi Amazon.


Pub