Igor Dodon anunță despre ce s-a discutat la Consiliului Republican al formațiunii PSRM

Președintele Igor Dodon, la invitația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a participat la ședința Consiliului Republican al formațiunii, unde, potrivit lui, au fost discutate mai multe subiecte actuale ce țin de politica internă a țării.

Foto: PSRM

„Membrii Consiliului Republican ai PSRM au reiterat că decizia de a semna un acord temporar cu blocul ACUM din 8 iunie curent este corectă. Totodată, s-a constatat că acordul respectiv a fost îndeplinit în proporție de 90-95% și este necesar de semnat un document nou.

Al doilea subiect major a vizat acțiunile de pregătire pentru alegerile locale generale din 20 octombrie. Membrii Consiliului Republican au discutat elemente de strategie electorală, iar listele candidaților vor fi publicate în perioada stabilită de legislația în vigoare.

Referindu-mă la subiectul Curții Constituționale am îndemnat toți politicienii să se abțină de la orice aprecieri cu caracter politic în adresa magistraților Înaltei Instanțe, deoarece asemenea declarații pot fi calificate drept presiune asupra Curții Constituționale”, a precizat Igor Dodon pentru presă, la finalul Consiliului.


Pub