(video) Olesea Stamate spune că nu va face interpelare referitor la numirea lui Vladimir Ţurcan la şefia CC: „Organele competente au capacitatea și să se autosesizeze pe marginea acestui caz”

Ministra Justiției, Olesea Stamate, spune că nu va face o interpelare referitor la numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale. Stamati a subliniat faptul că organele competente au capacitatea „ și să se autosesizeze”.

„Dacă se va considera că această procedură va fi investigată în continuare, aceasta urmează a fi investigată. Dacă într-adevăr au fost exercitate influențe sau presiuni asupra judecătorilor CC, acestea trebuie investigate de către organele competente. La moment, ceea ce cunoașteți dvs. Din presă, aceeași cunosc şi eu”.

Întrebată dacă Procuratura a fost sesizată în acest sens, Stamati a declarat că „Organele competente au capacitatea și să se autosesizeze pe marginea acestui caz”. Ministra a subliniat faptul că nu va face o interpelare oficială. „Unele lucruri nu sunt de competența Ministerului Justiției. Iar puterea judecătorească, inclusiv Curtea Constituțională nu este o instituție subordonată a ministerului. Nu putem influența procesele. Este importat ca procesele să se desfășoare legal. Eu nu pot să spun dacă a fost sau nu influință”, a conchis Stamati.

UNIMEDIA amintește că Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea Domnicăi Manole de revizuire a hotărârii privind alegerea președintelui CC.


Pub