O barcă cu șase persoane s-a răsturnat pe lacul de acumulare Costeşti-Stânca. Ce au constatat salvatorii

PE SCURT

Şase persoane, dintre care patru copii minori, au fost salvate de la înec, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat pe lacul de acumulare Costeşti – Stânca.

Cazul s-a produs în preajma localității Duruitoarea. raionul Râșcani. Potrivit informației IGSU, după ce barca a dispărut din vedere, martorii au auzit strigăte de ajutor și au apelat imediat la Serviciul 112.

PE LUNG

Apelul a fost înregistrat la ora 20:58. Angajații IGSU s-au deplasat de urgență cu o barcă din dotare, dar și cu echipamentul necesar în direcția indicată de localnici pentru a ajuta persoanelor aflate în dificultate.

În cel mai scurt timp, la o distanță de aproximativ patru kilometri de hotarele României, salvatorii au depistat o barcă inversată, în care s-au aflat șase persoane, patru minori cu vârstele de 4, 6, 7 și 10 ani, dar și două persoane în vârstă de 34 și 32 de ani.

Doar patru din sinistrați erau echipați cu veste de salvare.

Salvatorii IGSU au reușit să scoată oamenii din apă în mod de urgență cu ajutorul colacilor de salvare și a funiilor speciale, astfel evitând producerea unii tragedii.

În urma incidentului produs persoanele nu au avut de suferit, iar barca avariată a fost extrasă ulterior.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.