Cum vorbim despre corupție?

PE SCURT

Cum să-i facem pe cei dragi nouă să înțeleagă că micile „mulțumiri” pe care le aduc angajaților publici, pe care le consideră absolut nevinovate, sunt de fapt mită? Cum să le explicăm că, astfel, ei participă la perpetuarea unei mari problemă cu care se confruntă societatea noastră de-a lungul întregii perioade de independență a Republicii Moldova?

Tatiana Goncear ne arată un fel de a o face alături de mama ei, Liuba, fost profesoară de clase primare.

PE LUNG

Moldova.org a lansat pe 24 iunie, o serie de emisiuni în care părinții, bunicii sau copiii vor vorbi și explica unor altora ce este toleranța, cum au loc protestele, despre feminism, Transnistria, democrație și alte subiecte actuale.

În episodul nr. 4 discuția a avut loc între Tatiana Goncear și mama ei Liuba, fostă profesoară de clase primare, acum pensionată. Femeile au discutat despre corupție, despre obișnuința doamnei Liuba de a „mulțumi” cu bani doctorii care o tratează și despre originile acestui obicei.

Emisiunea „Cum vorbim despre..?” va avea șapte episoade. Emisiunile vor ajuta publicul să înțeleagă importanța lansării discuțiilor pe teme de interes public în familie. Vor ajuta adulții să găsească timp și să se pregătească cu informații pentru ca cei mici, dar și bătrânii din familia lor să înțeleagă mai ușor termenii vagi din spațiul public și să îi responsabilizeze să devină cetățeni implicați, să aleagă sursele de informare și să pună la îndoială informațiile pe care le obțin prin intermediul presei politizate.

Acest proiect este susținut de Internews Moldova.