00:24:45 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Aceasta este persoana de la Parlament, care ar fi îndemnat-o pe Liuba Șova să-l VOTEZE pe Vladimir Țurcan la șefia Curții Constituționale

Politică 21.08.2019 12:58 Vizualizări6057 Autor: Ziarul National
VIDEO // Aceasta este persoana de la Parlament, care ar fi îndemnat-o pe Liuba Șova să-l VOTEZE pe Vladimir Țurcan la șefia Curții Constituționale


Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a dezvăluit numele persoanei de la Parlament, care i-ar fi sugerat Liubei Șova să-l voteze pe Vladimir Țurcanu la șefia Curții Constituționale. Este vorba de un fost coleg de-al Liubei Șova.

„Este un funcționar din cadrul secretariatului Parlamentului care, din câte înțeleg, este coleg cu doamna Șova la facultate, probabil de la catedra de drept constituțional. Rusu este familia lui”, a spus Litvinenco într-un interviu pentru cotidianul.md.

Citește și: Vladimir Ţurcan rămâne preşedinte al Curţii Constituţionale. Înalta Curte a declarat INADMISIBILĂ solicitarea de revizuire a deciziei. Liuba Şova şi-a schimbat declaraţiile

Citește și: Un deputat PAS ar putea părăsi coaliția, dacă judecătorii afiliați politic de la CC nu-și vor da DEMISIA

Citește și: Judecătoarea Domnica Manole ar fi înclinat BALANȚA pentru ca Țurcan să ajungă președintele CC

Citește și: Sturza: „Monștrii RENASC! PSRM face politica, ACUM face economie”

Citește și: Se ÎNCING spiritele. Un deputat PAS o îndeamnă pe Domnica Manole să DEZVĂLUIE pentru cine a votat la șefia CC

Potrivit site-ului Parlamentului, unica persoană cu numele Rusu din cadrul secretariatului Parlamentului este Victor Rusu, șeful direcției informațional-analitice.

În opinia lui Litvinenco, asta denotă că „procesul a fost viciat, sau, cel puțin, s-a încercat vicierea procesului de alegere a președintelui CC”.

Liuba Șova a declarat luni seara că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții Constituționale ar fi fost aranjată din afară. Judecătoarea a spus că a primit un mesaj de la un angajat al Parlamentului, care îi sugera să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar acesta o va numi președinte în absența lui.

Judecătoarea Domnica Manole, care ar fi înclinat balanța ca Vladimir Țurcan să ajungă președinte al CC, a solicitat ieri anularea Hotărârii prin care Țurcan a fost ales președinte, iar Liuba Șova – președinte în absența lui Țurcan.

Marți seara, noua Componență a CC a declarat inadmisibilă sesizarea Domnicăi Manole. Asta pentru că Liuba Șova și-a schimbat declarațiile, menționând în fața colegilor că votul a fost legal și „nu a fost influențată” de nimeni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md