14:28:46 25.04.2024
Stiri

Dodon îi îndeamnă pe reprezentanții „ACUM” să înceteze cu REPROȘURILE vizavi de alegerea lui Țurcan la șefia CC: „Să vedem câți deputați fac parte din această majoritate”

Politică 21.08.2019 14:50 Vizualizări2797 Autor: Ziarul National
Dodon îi îndeamnă pe reprezentanții „ACUM” să înceteze cu REPROȘURILE vizavi de alegerea lui Țurcan la șefia CC: „Să vedem câți deputați fac parte din această majoritate” facebook


Președintele Igor Dodon crede că politicienii trebuie să facă mai puține comentarii privind noua componență a Curții Constituționale, deoarece și-au asumat prin vot numirea celor șase judecători. Șeful statului mai spune că deputații majorității „ACUM” – PSRM și-au asumat trimiterea la CC a lui Vladimir Țurcan și Domnica Manole, iar acum trebuie să-și asume și rezultatul.

„Odată ce și-au asumat înaintarea unor persoane politice, foști, actuali, membri de partid sau care au participat în campania electorală, trebuie să-și asume și rezultatul. Ar fi fost bine să fi fost înaintați cei care au câștigat concursul (Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu n.r.) și să se abțină de la înaintarea membrilor de partid. Au luat acea decizie și au votat-o asumat. Asemenea declarații pot fi calificate drept presiune asupra Curții Constituționale”, a declarat astăzi Dodon.

Președintele a făcut trimitere și la decizia de ieri-seara a Curții Constituționale, prin care s-a stabilit că procedura de votare a lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte a fost legală.

Întrebat dacă actuala guvernare a reușit prin aceste numiri să depolitizeze CC, președintele a spus: „Cei care și-au asumat înaintarea acestor candidați trebuie să răspundă la această întrebare”.

Totodată, Igor Dodon a ținut să precizeze că pe oameni mai puțin îi interesează concursurile și numirile în diferite funcții.

„La Consiliul Republican al PSRM am discutat despre elementele de bază ale acordului politic care urmează să fie semnat cu „ACUM”. Sunt unele semne de întrebare aici. Noi credem că trebuie să ne mișcăm înainte. Oamenii sunt mai interesați de majorarea salariilor, pensiilor, decât de concursurile organizate de dragul concursurilor și diferite numiri în funcție. Eu insist ca acest acord să fie semnat de toți deputații „ACUM” – PSRM, pentru ca să vedem câți deputați fac parte din această majoritate”, a conchis președintele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md