00:35:22 20.04.2024
Stiri

Negru nu crede că RETRAGEREA lui Țurcan de la șefia CC rezolvă problema POLITIZĂRII instituției: „Este spectacol, pentru că a existat o înțelegere între Dodon, Năstase și Sandu. Fac declarații prin care să-și spele imaginea”

Politică 21.08.2019 18:30 Vizualizări2093 Autor: Ziarul National
Negru nu crede că RETRAGEREA lui Țurcan de la șefia CC rezolvă problema POLITIZĂRII instituției: „Este spectacol, pentru că a existat o înțelegere între Dodon, Năstase și Sandu. Fac declarații prin care să-și spele imaginea”


Retragerea socialistului Vladimir Țurcan de la șefia Curții Constituționale, așa cum solicită unei exponenți ai Blocului „ACUM”, nu rezolvă problema politizării instituției. Mai mult, editorialistul Ziarului NAȚIONAL este convins că ar fi existat o înțelegere între Igor Dodon, Andrei Năstase și Maia Sandu în privința înaintării lui Țurcan în funcția de judecător al CC, mai ales că șeful statului spune că se întâlnește aproape zilnic cu cei doi lideri ai Blocului „ACUM”.

„Vladimir Țurcan oricum rămâne membru al CC. Și aici este multă ipocrizie în declarațiile lui Năstase și ale Maiei Sandu, fiindcă în momentul în care l-au votat în Parlament pe Țurcan puteau să se aștepte că va deveni și președinte la CC. Este spectacol pentru cetățeni, pentru că a existat o înțelegere între Dodon, Năstase și Maia Sandu și acum se arată mirați, fac declarații care să le spele imaginea”, a declarat Negru pentru Deschide.md.

Potrivit sursei citate, soluția lui Lilian Carp că toate partidele politice să-și retragă candidații înaintați la CC nu are niciun sens, pentru că oricum vor fi înaintați alți oameni în baza acelorași criterii.

„Guvernul și Parlamentul vor propune alți candidați și aceștia, desigur, vor reprezenta preferințele, pe de o parte ale Maiei Sandu, și pe de altă parte ale Parlamentului - PSRM și „ACUM”. Trebuie schimbat principiul de selectare a candidaților, trebuie să fie un concurs. Dar am văzut și concursuri care, atunci când nu le sunt convenabile rezultatele, ele sunt pur și simplu anulate. Aceeași atitudine a avut și Maia Sandu, iar Parlamentul, mai grav, a ignorat rezultatele concursului.

Ce rost mai au aceste lamentări și aceste declarații în public? După moarte este pocăință? De altfel, și Maia Sandu, post-factum face declarații de regret, așa cum am văzut și la CNA, dar nu au niciun efect. În același timp, și Dodon spune pentru Europa Liberă că cei trei lideri se întâlnesc zilnic. Așa că de aici reiese că ei se întâlnesc, decid și după aceasta se arată indignați - repet este o ipocrizie pe care o folosesc pentru a-și liniști electoratele”, a conchis Nicolae Negru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md