(video) Cea mai ciudată competiţie cu maşini din lume! Cu o mână pe volan şi cu un purcel sub braţ

Se pare că am identificat cea mai ciudată competiţie cu maşini din lume! Aceasta se desfăşoară în statul american Oregon şi este deja la a 94-a ediţie!

Cursa este interesantă prin faptul că şoferii trebuie să conducă un vechi Ford Model T cu o mână şi cu cealaltă să ţină un purcel! Vezi mai jos un reportaj de la ediţia din acest an.

Competiţia se numește Pig N’ Fords şi conform legendei este inspirată de un fapt real. Se spune că aproximativ 100 de ani în urmă doi tineri se deplasau într-un Ford pe un drum și au văzut un purcel care a scăpat de la unul dintre fermierii din zonă. Tinerii au urmărit animalul, l-au prins, l-au urcat cu ei în maşină şi l-au dus înapoi proprietarului. Astfel, se mai spune că bărbaților le-a plăcut ce s-a întâmplat atât de mult încât au decis să facă din asta o cursă cu drepturi depline în regiunea în care locuiau.

Astfel, în 1925, într-un oraș din statul american Oregon a avut loc prima ediţie Pig N’ Fords. După start, participanții trebuie ajungă cât mai rapid în “paddock”, să ia un purcel şi apoi cu o singură mână să conducă un şasiu de Ford Model T până când nu ajunge la linia de sosire. Noroc că mâna dreaptă este liberă de a comuta treptele unei cutii de viteze: pe vehiculele vechi de 90 de ani acestea se schimbă prin apăsarea ambreiajului.

Cursa completă este alcătuită din trei tururi care se desfăşoară pe o pistă cu noroi, pe care Ford-urile pot atinge maxim 60 de km/h în cele mai bune condiții. Printre măsurile de protecţie pentru participanţi se numără doar ochelari – nici un fel de centuri de siguranţă sau căşti.

Regulile sunt simple: după un foc tras în aer participanţii aleargă să-şi ia purcelul, trebuie să pornească maşina cu un demaror manual (dar să aibă grijă să nu-l strice) şi să apese acceleratorul. După fiecare tur complet trebuie din nou să se oprească, să-şi schimbe “partenerul” (fără de care nu poate continua cursa), să pornească din nou manual automobilul şi să continue cursa. Aşadar, ca în F1, pit-stopul este un lucru important aici.

A 94-a ediţie s-a încheiat acum câteva zile. În total sunt organizate de regulă patru curse de calificare cu câte cinci participanţi, după care una finală. În acest an au luat parte 10 autoturisme, multe dintre care sunt transmise din generaţie în generaţie. Pentru cursă se foloseşte o versiune a Ford Model T cu 20 de CP, în timp ce un purcel cântăreşte circa 10 kg.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/