image
Sursa foto: jurnal.md

Domnica Manole: Declar cu toată responsabilitatea că nu am votat pentru alegerea lui Țurcan în funcția de președinte al CC

Judecătoarea Curții Constituționale Domnica Manole declară tranșant că nu a votat pentru candidatura lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale.

„Legea cu privire la Curtea Constituțională impune anumite obligații față de judecători de a nu divulga secretul deliberării, dar reușind din interesul public major al societății față de Hotărârea din 19 august 2019 de desemnare a Președintelui CC, de declarațiile unor colegi făcute public, declar cu toată responsabilitatea că nu am votat pentru alegerea Președintelui CC, Vladimir Țurcan. Nu pot afirma fără temei cine a votat deoarece votul a fost secret”, a declarat Domnica Manole.

Precizăm că astăzi, la prima oră, Domnica Manole a anunțat că a depus cerere de revizuire și anulare a hotărârii de numire a lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale.

Un alt judecător al Curții Constituționale, Liuba Șova, a declarat că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: