image
Sursa foto: captură video

Toți profesorii și personalul auxiliar angajați la Liceul „Prometeu-Prim” au demisionat in corpore

Toți profesorii și personalul auxiliar angajați la Liceul „Prometeu-Prim” au demisionat in corpore, ieri. Începând cu 3 septembrie dânșii vor fi angajați la Liceul „Prometeu Pro-Talent”, o nouă entitate creată de Aurelian Silvestru ca alternativă Liceul „Prometeu-Prim”. Declarații în acest sens au fost făcute de Aurelian Silvestru, demis din funcția de director la începutul lunii iulie, de cei doi asociați ai săi.

Potrivit lui Aurelian Silvestru, noua instituție de învățământ își va continua activitatea cu aceiași copii, cu aceleași cadre didactice, doar fără cei doi asociați „care încearcă să pună bețe în roate”. Procesul de învățământ se va desfășura în aceleași spații de școlarizare din strada Nicolaie Iorga, 1 și Nicolae Iorga, 2. Noua instituție are avizul privind înregistrarea statutului și confirmarea înregistrării în Registrul de Stat.

„Trebuie să aveți toată încrederea că strategia fundamentală pe care noi am pus-o la temelia acestei instituții va fi promovată în continuare”, a spus Aurelian Silvestru în fața părinților.

Directorul liceului susține că cei doi asociați ai săi au decis să-l elibereze din funcția de director, deși mandatul pe care-l deține expiră la 18 martie 2023. Tot ei „au destabilizat situația” și „au organizat un concurs ilegal pentru suplinirea unui post care nu e liber”.

Avocatul Victor Munteanu a menționat că Aurelian Silvestru a acționat în judecată Centrul Experimental „Prometeu” în persoana administratorului Ștefan Cioclea, pentru rechemare ilegală din concediul anual și pentru demitere ilegală din funcție. Dânsul spune că a sperat până în ultimul moment ca părțile să ajungă la mediere, însă partea pârâtă a refuzat categoric. Totodată, potrivit lui, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a venit cu un aviz, unde, conform prevederilor statutare, Aurelian Silvestru este în continuare director al instituției, începând cu 18 martie 2018, pe un termen de cinci ani.

Roman Nicu, unul din fondatorii Liceului „Prometeu-Prim” și actualmente director interimar al liceului spune că acțiunile sale s-au încadrat perfect în limitele legii și au fost în concordanță cu actele normative precum Codul Civil, Codul Educației, Statutul Instituției Private de Învățământ Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim”. Acesta a sugerat că la începerea anului școlar elevii și părinții ar putea găsi ușile liceului închise.

Părinții și profesorii prezenți la eveniment au votat practic unanim un demers prin care adoptă noul statut al liceului, prin care se solidarizează cu Aurelian Silvestru și condamnă acțiunile celorlalți doi fondatori.

Prin același demers părinții și profesorii au cerut Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precum și altor organe de resort din țară să verifice legalitatea înregistrării noului statut al Liceului Prometeu-Prim, dar și legalitatea desfășurării concursului pentru postul de director al liceului.

La 13 august a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcției de director la Liceului „Prometeu-Prim”, la care au participat trei candidați. Concursul a fost câștigat de Tatiana Verdeș, prorector pentru activitatea științifică la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” și profesoară de limbă română la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”. Atunci, mai mulți profesori de la Liceu au afirmat că concursul nu este nimic altceva decât „un spectacol foarte urât”, transmite IPN.

Liceul „Prometeu” a fost înființat la 29 august 1991.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: