image
Sursa foto: IPN

DOC: Transportatorii auto amenință cu GREVĂ, dacă tarifele nu vor fi majorate de urgență; Ce spune ministrul Economiei

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat un demers către Ministerul Economiei și Infrastructurii prin care solicită repetat ajustarea de urgență a tarifelor pentru transportul auto.

„În condițiile în care MEI nu manifestă nicio intenție de a reglementa mărimea tarifului, nu ne rămâne decât să facem încă un apel să examinați de urgență această chestiune sau să declanșăm o grevă”, se spune în demersul transportatorilor.

Totodată, aceștia spun că vor cere în judecată achitarea pagubelor cauzate de neajustarea tarifelor.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, spune că subiectul tarifelor va fi discutat mâine în cadrul unei ședințe cu transportatorii auto.

„Mâine am o întâlnire cu transportatorii unde vom discuta acest subiect. Tarifele au fost înghețate din 2013. De fiecare dată când transporatorii vroiau să ajusteze tarifele, venea guvernarea precedentă, dădea cu pumnul în masă, modificau Codul transportului auto. În rezultat, parcul de autobuze s-a învechit, iar asta prezintă risc pentru cetățeni. Totodată, pentru a supraviețui, mulți din ei au trecut la tenebru. Această problemă este o moștenire de la fosta guvernare. Până la urmă vom găsi soluții și pentru problemele transportatorilor, în ceea ceține de refinanțarea mijloacelor fixe, mai pe înțelesul oamenilor, ca să avem autobuze noi și cu aer condiționat. Și totodată să găsim o modalitate astfel ca să nu lovim păturile social-vulnerabile”, a menționat Vadim Brânzan.

Transportatorii auto cer majorarea tarifelor cu 20 la sută.

scrisoarescrisoare
scrisoarescrisoare
scrisoarescrisoare
scrisoarescrisoare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: