image
Sursa foto: a-tv.md

Dodon susține că se deosebește „prin multe” de Plahotniuc: „Ce s-a întâmplat la Curtea Constituțională a fost o greșeală”

Președintele Igor Dodon afirmă că ceea ce s-a întâmplat la Curtea Constituțională „a fost o greșeală” și că în funcția de judecător constituțional trebuiau promovate persoanele care au câștigat concursurile.

„Eu înțeleg că a fost o asumare politică din partea partidelor care fac parte din această majoritate parlamentară, pentru că nu s-au acceptat rezultatele concursului, care a fost la Parlament, dar odată ce ai anunțat concurs, îți place sau nu omul, dacă el a câștigat, mergi și-l aprobă, asumă-ți riscul, decizia politică, pentru că nu au fost oamenii cei mai răi”, a comentat Dodon la Europa Liberă.

Vorbind despre eventuale scenarii privind situația de la Curtea Constituțională, acesta a spus că trebuie să decidă PSRM și partidele din blocul ACUM.

„Și, evident, trebuie să decidă inclusiv aceste trei persoane care au devenit membri ai Curții Constituționale fiind politic angajate față de anumite partide”, a spus Igor Dodon.

Dodon a respins acuzațiile că vrea să acapareze puterea în stat, precizând că se deosebește „prin multe” de Plahotniuc.

„Eu cred că nimeni nu dorește în Republica Moldova să acapareze toată puterea și lucrul acesta este imposibil. Unica șansă pentru toți este echilibrul; echilibrul în coaliția de guvernare, care este acum între diferite forțe politice cu diferite viziuni, echilibrul extern, inclusiv în politica externă. Aceasta este unica șansă pentru Republica Moldova, nu poate să fie doar în stânga sau doar în dreapta, pentru că atunci apar anumite conflicte și riscuri, inclusiv geopolitice. De aceea, eu în calitate de om de stat, în primul rând, conștientizez foarte bine că noi avem nevoie de echilibru, dificil, cu discuții foarte mari în interiorul coaliției de guvernare. Eu vreau să vă spun că pe parcursul ultimelor 10 zile, cu excepția zilei de duminică, noi câte cel puțin o oră stăm în discuții cu dna Maia Sandu, Andrei Năstase și dna Zinaida Greceanîi. Am stat și câte două ore, și câte trei ore în discuții”, a mai spus Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: