Actualitate

FOTO / Liuba Șova demască târgurile politice: „Decizia a fost luată în ALTĂ PARTE” / „AM PROBE”

„Puterea de decizie a fost luată înainte. Am probe”, a declarat ea.

Judecătoarea de la Curtea Constituțională (CCM) Liuba Șova declară că alegerea lui Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții ar fi fost aranjată și că votul de azi este rezultatul unei decizii luate din timp. Declarația magistratei a fost făcută la TV8, în buletinul de știri de la ora 19:00.

Judecătoarea a spus că a primit un mesaj ieri, de la un angajat al Parlamentului, care îi sugerează să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte, iar acesta o va numi președintă în absența lui.

Liuba Șova afirmă că a înaintat candidatura lui Sergiu Țurcanu la funcția de președinte al CCM, dar acesta și-a retras-o

„El și-a retras-o și a spus că nu este gata. Același lucru a făcut și Domnica Manole și Eduard Ababii. Domnul Țurcan a înaintat candidatura mea, dar nu m-a votat (…). Presupun că persoana care m-a înaintat pe mine l-a votat pe domnul Țurcan”, a declarat Liuba Șova.

Aceasta mai spune că-și asumă riscurile că probabil nu va mai activa la CCM, din motiv că a făcut publice detalii despre vot, dar își explică decizia de a vorbi despre această situație prin faptul că interesul public este mai presus.

Nicolae Roșca a înaintat-o pe Liuba Șova, care a propus ca Serghei Țurcanu să fie ales președinte al CC, iar el a refuzat. Ceilalți au refuzat să candideze, iar Vladimir Țurcanu „și-a autoînaintat candidatura”.

 Maia Sandu anunță că CC este CAPTURATĂ de Dodon: Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *