Igor Dodon urmează să meargă în SUA, unde va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU

Președintele Igor Dodon urmează să plece în SUA, Dereck J. Hogan, unde va ține un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. Despre aceasta a anunțat Dodon pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit acestuia, în SUA se va vedea cu mai multe persoane de rang înalt, unde va discuta problemele RM.

„Am avut o întrevedere de lucru cu Dereck J. Hogan, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Am discutat agenda relațiilor bilaterale și am fost unanimi în opinia privind necesitatea intensificării acestora în toate domeniile de interes major.

În mod special, am examinat detalii privind vizita mea de lucru în SUA, preconizată pentru luna septembrie curent, unde, pentru prima dată din anul 2005, Președintele Republicii Moldova va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. De asemenea, sunt planificate întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate.

În cadrul dialogului cu ambasadorul american, am reiterat angajamentul Administrației Președintelui de a promova o politică externă echilibrată, în condițiile unei interacțiuni constructive mult mai strânse dintre puterea executivă și cea legislativă din Republica Moldova”, se arată în postare.

UNIMEDIA amintește că Igor Dodon s-a văzut ieri și cu ambasadorul UE în RM, Peter Mihalko, unde au discutat despre o vizită la Bruxelles.


Pub