Ion Sturza, despre vânzarea „Avia Invest”: „Bibi Rothschild?! Vreți să-l sun și să-i zic: „Las-o, Bibi, mai ușor! O nu, noi avem ministru de pe Wall Street! El vorbește fluent atât engleza, cât și ebraica”

Fostul premier Ion Sturza a comentat vânzărea companiei „Avia Invest”, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Acesta spune că ar putea să îi explice noul proprietar care este problema AIC, însă lasă la discreția noului ministru al Economiei, Vadim Brînzan.

Foto: UNIMEDIA

„De la bun început, am considerat concesionarea AIC către Sor - prin intermediul unor ofițeri FSB - un act de trădare națională. Aproape că în genunchi l-am rugat pe Filat și, în mod deosebit, pe Leancă să nu o facă. Vor veni alte timpuri, alți oameni și ei vor sta la pușcărie. Nu! Ne-au trădat pentru doi arginți otrăviți!

Am descris de-a lungul timpului cu lux de amănunte cine a fost implicat, a facilitat și a beneficiat. M-au sfidat, au trimis comandouri în România să mă urmărească și să mă compromită.

Acum demonstrăm o impotență totală! Domnilor, în procesul de concesionare s-au încălcat toate legile, concesionarul nu a îndeplinit contractul. Puneți-i la dubă pe „decidenți”, reziliați instant contractul, băgați „spețnazul”!

Vi-i frică de Șor? O să vă dea în judecată? Nu fiți ridicoli!

Bibi Rothschild?! Vreți să-l sun și să-i zic: „Las-o, Bibi, mai ușor! E controversat, vei avea probleme reputaționale și legale grave”?

O nu, noi avem ministru de pe Wall Street! El vorbește fluent atât engleza, cât și ebraica. Omul știe ce să facă. Îmi este milă de noi, moldovenilor!”, a conchis acesta în postarea sa de pe Facebook.

UNIMEDIA precizează că ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a venit cu mai multe declarații care se referă la vânzarea companiei „Avia Invest”, care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău. Brînzan spune că prin această tranzacție, Guvernul RM ar putea să renegocieze contractul de concesionare a aeroportului, astfel, ca statul să aibă de câștigat.


Pub