USB și-a desemnat primii candidați pentru alegerile locale generale din data de 20 octombrie

Uniunea Salvați Basarabia (USB) și-a desemnat primii candidați pentru alegerile locale generale din data de 20 octombrie. Astfel, pentru raionul Florești a fost înaintat Vladimir Gutium, actualul vicepreședinte al raionului, iar Sergiu Gulii va candida din partea USB pentru primăria orașului Florești.

Foto: UNIMEDIA

Urmează desemnarea candidaților USB pentru primăriile și consiliile locale din raionul Florești.

„Suntem absolut siguri că echipa USB Florești, formată din unioniști convinși va participa productiv la alegerile locale, explicând oamenilor din teritoriu că Unirea Basarabiei cu România este unica soluție rămasă pentru oamenii noștri, dar și pentru satele și orașele noastre răvășite de sărăcie și exodul populației”, scris liderul USB, Valeriu Munteanu.

Amintim că începând din 19 august, se dă start perioadei electorale pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor, aprobat de CEC, conține atât activități necesare pentru pregătirea scrutinului, cât și pentru desfășurarea campaniei electorale.

Astfel, la data de 20 octombrie vor fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

Conform prevederilor legale, numărul de consilieri se determină în funcție de numărul de locuitori ai unității administrativ-teritoriale la data de 1 ianuarie a anului în care au loc alegerile. Astfel, Comisia Electorală Centrală a stabilit numărul de mandate ce vor fi distribuite urmare rezultatelor alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019.

În cazul consiliilor locale de nivelul al doilea (35 la număr), în 7 – vor fi atribuite cîte 27 de mandate, în 21 – cîte 33, în 5 – cîte 35, iar în cazul mun. Chișinău, consiliul municipal va fi constituit din 51 de mandate.

Celor mai multe dintre consiliile sătești (comunale), orășenești le vor fi atribuite cîte 11 mandate – 285 de cazuri, cîte 9 – 281 de localități, cîte 23 – 29 de localități. Cîte 27 de consilieri vor fi aleși în 5 localități de nivelul I – municipiile Orhei, Soroca, Ungheni, Comrat și Cahul.


Pub