Cine va fi noul deputat din partea Partidului Șor: CC urmează să îi valideze mandatul

S-a decis cine va fi noul deputat din partea formațiunii parlamentare Șor, în locul Mariei Albot, care și-a dat demisia. Astfel, CEC a inițiat procedura de validarea a mandatului acestuia.

Foto: ZDG

În ședința de astăzi, Comisia Electoarală Centrală a precizat că doi candidați care erau pe listă, Inga Vinnik și Vitalii Cușnir, au refuzat să fie înaintați pentru funcția de deputat, astfel, următorul după aceștia este Igor Himici.

Potrivit anticoruptie.md în declarația de avere pentru ultimii doi ani, prezentată la CEC, Himici nu a indicat niciun salariu. Singurele venituri ale familiei - 164 de mii de lei - au venit din salariul soției, angajată la compania Avia Invest SRL, firmă conectată la Ilan Șor, care a luat în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău. Alte 40 de mii de lei și 12.300 de euro au intrat în bugetul familiei drept donații la diferite evenimente. Himici a mai trecut pe hârtie un apartament care-i revine în proporție de 25 la sută, dar și un automobil de model Hyundai Elantra, pe care l-ar fi achiziționat cu doar 10 mii de lei. Un alt autoturism, un Mercedes nou-nouț în valoare de 52 de mii de euro, produs anul trecut, Igor Himici l-a luat în leasing și trebuie să achite costul mașinii până în 2021.

Potrivit legislației, mandatul lui Himici urmează să fie validat de către Curtea Constituțională.


Pub