(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-Benz EQV – al doilea electromobil din familia EQ

A promis, a făcut! Divizia Mercedes-Benz Vans a prezentat conceptul EQV la Salonul Auto de la Geneva în luna martie a acestui an şi tot atunci a spus că modelul de serie va fi demonstrat la expoziţia de maşini din această toamnă. Iată că este gata.

Al doilea membru din familia de electromobile Mercedes EQ, după EQC, este primul MPV premium complet electric din lume. Se numeşte EQV, reprezintă versiunea electrică a modelului V-Class şi îşi va marca premiera mondială la Salonul Auto de la Frankfurt între 10-22 septembrie 2019.

Foto: autoblog.md

Trenul de rulare electric (eATS) al noului Mercedes-Benz EQV este situat pe puntea frontală, sub partea frontală dinamică a mașinii, având un port de încărcare foarte aproape, chiar în partea stângă a barei de protecție. Singurul motor electric care mişcă acest automobil produce 150 kW putere şi este cuplat la o transmisie cu un raport fix. Aceasta din urmă, sistemul de răcire şi electronicele de putere reprezintă un tot întreg (o cutie compactă).

Energia electrică este furnizată de o baterie litiu-ion care se găseşte sub podeaua maşinii. Poziţionarea sa are un efect pozitiv asupra manipulării vehiculului în ansamblu. Viteza maximă îi este limitată la 160 de km/h. Află mai multe pe AutoBlog.MD


Pub