Deputatul Mihai Popșoi: Candidatul comun al DA și PAS pentru locale ar putea fi Andrei Năstase

Vicepreședintele Parlamentului și deputatul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi, a declarat că Andrei Năstae ar putea fi candidatul comun din partea PAS și Platforma DA pentru alegerile locale generale.

Foto: UNIMEDIA

„Probabil nu va fi o surpriză candidatul blocului ACUM”, a spus Mihai Popșoi. Întrebat dacă este vorba despre Andrei Năstase, deputatul a spus „Bănuiesc că da”.

„Domnul Năstase a fost păgubit foarte cinic și brutal de către fosta guvernare. Dumnealui a învins într-o campanie foarte aprigă. Să ne aducem aminte câte milioane au investit în candidatul Partidului Democrat, care deja se vedea cum sacii în căruță, iar domnul Năstase a învins în această luptă acerbă”, a declarat deputatul la Radio Sputnik.

„Ceea ce s-a întâmplat anul trecut a fost ruşinos.Sfârșitul lui Plahotniuc acolo a început, de fapt. A însemnat că întrece orice linii roșii. Acea decizie a fost picătura care a umplut paharul cetățenilor și a partenerilor externi”, a spus Popșoi.

Potrivit lui Igor Dodon, din partea socialiștilor va candida Ion Ceban.

Aminitim că la data de 25 iunie 2018, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel prin care alegerile locale noi din Chișinău au fost invalidate.

În turul doi al alegerilor locale anticipate din Chișinău, Andrei Năstase a acumulat cu 12.644 voturi mai mult decât Ion Ceban. Liderul Platformei DA a câștigat alegerile cu 52,57% din numărul total de voturi valabil exprimate.


Pub