Dosarul morţii omului de afaceri Iurii Luncaşu a fost transmis PCCOCS. Iată de ce

PE SCURT

Dosarul morții omului de afaceri Iurii Luncașu a fost tranferat de la Oficiul Buiucani al Procuraturii mun. Chișinău pe masa procurorilor de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) ieri, 19 august, printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu.

„Ţinând cont de caracterul complex al cauzei penale, care necesita implicarea inclusiv a reprezentanţilor altor organe de forţă pentru a asigura investigarea operativă şi obiectivă a circumstanţelor cazului, a fost dispusă transmitearea dosarului pentru continarea exercitării urmăririi penale în PCCOCS”, este explicația Procuraturii Generale, oferită pentru Ziarul de Gardă.

PE LUNG

Șeful interimar al PCCOCS, Denis Rotaru, a precizat pentru ZdG că dosarul a fost deschis pentru „omor intenționat” de către procurorii oficiului Buiucani, nu de PCCOCS, iar acest lucru s-a făcut, în primul rând, pentru că pornirea urmării penale pe acest articol permite oamenilor legii efectuarea mai multor posibilități procesul-penale și anchetarea tuturor versiunilor, inclusiv a sinuciderii sau determinării la sinucidere.

Acesta a declarat că la acest moment sunt verificate toate versiunile, dar că nu există niciun suspect, vând în vedere că este abia a treia zi de anchetă a cazului.

Întrebat despre motivul pentru care dosarul a fost transferat la PCCOCS, Denis Rotaru a precizat că procuratura pe care o conduce are „experiență” în astfel de cazuri și că dosarul ar fi unul de interes public sporit.

Precizăm că omul de afaceri Iurie Luncașu, cunoscut și pentru faptul că făcea parte din anturajul fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, s-a împușcat sâmbătă seara cu pistolul de model Astra pe care îl deținea legal,

Ulterior, s-a anunțat că Boris Babin, șoferul omului de afaceri Iurii Luncașu este tatăl tânărului care în vara anului trecut l-a omorât pe Teodor Țăranu, fiul analistului Anatol Țăranu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.