21:53:17 24.04.2024
Stiri

INTERVIU // Omul de televiziune, Radu Moraru, candidat la Președinția României: „Basarabia are o singură opțiune. E în faliment economic, Moscova nu mai are bani să o sponsorizeze, politicienii sunt varză de Bruxelles… Singura opțiune este Unirea!”

Politică 20.08.2019 08:30 Vizualizări8431 Autor: Raisa Lozinschi
INTERVIU // Omul de televiziune, Radu Moraru, candidat la Președinția României: „Basarabia are o singură opțiune. E în faliment economic, Moscova nu mai are bani să o sponsorizeze, politicienii sunt varză de Bruxelles… Singura opțiune este Unirea!”


Văzut de la Chișinău, omul de televiziune de la București, Radu Moraru, pare un personaj atipic. Cu tot cu televiziunea lui, „Nașul TV”.

În vârstă de 49 de ani și cu premii pentru „cel mai bun realizator de talk-show” din România, Moraru a decis să lase jurnalismul pentru fotoliul de șef al statului.

Pe cine vrea să „nășească” Radu Moraru din postura de președinte al României și ce planuri are pentru Basarabia, aflați din interviul de mai jos.

Dle Radu Moraru, de ce ați decis să renunțați la „cea mai frumoasă meserie din lume”, așa cum spuneați acum câțiva ani, pentru a candida independent la Președinția României?

Dragii mei ziariști NAȚIONALI și dragi cititori, „cea mai frumoasă meserie din lume”, cum e cea de ziarist, așa consider eu, s-a sfârșit atunci când un sistem mafiot a pus mâna pe România.

Sistemul are presa lui, justiția lui, influencer-ii lui, are tot! Și nu mai reacționează la nicio dezvăluire pe care o fac, la nicio investigație! Procurorii, judecătorii, polițiștii sunt toți paralizați! Și atunci m-am gândit cum să devin ȘEFUL lor, adică președintele României!

Și pentru cine ați vrea să fiți „naș” din postura de șef al statului român?

Frumoasă întrebare! Eu vreau și cred că pot să „nășesc” toți românii, de pretutindeni, inclusiv cei din Basarabia! Recunosc că sunt un „băiat de cartier” rău famat și asta m-a ajutat să câștig toate războaiele cu sistemul mafiot!

Gândiți-vă că, deși sunt cel mai cunoscut om de televiziune, mi-au furat televiziunea, vreo trei săptămâni! Dar am recuperat-o, fiindcă eu nu mă las linșat. Deci știu cum să câștig, dar, mai ales, știu cum voi face România Mare și măreață! Mă inspiră acest Trump, pe care l-am susținut prin NAȘUL TV USA: Make Romania Great Again!

„Cred că la 100 de ani de România, țara merită un președinte mai bun”, afirmați într-un filmuleț video prin care vă anunțați, încă în decembrie 2018, candidatura la Președinție. Cum ar arăta România lui Radu Moraru?

Se vede că m-ați studiat înainte să puneți întrebări, bravo! România lui Radu Moraru nu există! În schimb, visul lui Radu Moraru președinte este ca România Mare să se simtă în sufletul fiecărui român, în buzunarul fiecărui român, în bunăstarea națiunii și în eradicarea sărăciei!

Plus libertatea fiecărui român! Fără sancțiuni de la Moscova lui Putin, plus buletine UE și vize de America free! România este atât de bogată fără jefuitorii pe care îi voi opri, încât bunăstarea se va simți imediat! Cu stomacul plin vom gândi altfel și vom găsi cele mai bune soluții pentru copiii noștri!

Tot ce fac astăzi, deși puteam să mă retrag pe o insulă și să îmi cheltui banii, deci tot ce fac este pentru copiii noștri! Strămoșii noștri așteaptă să ne ridicăm la înălțimea faptelor lor. Împreună vom fi mai puternici în fața oricărui putinist. Și e timpul ca România să își asume abandonul și reparația istorică! Vrem România Mare până la sfârșitul lumii. Așa să ne ajute Dumnezeu!

„Fenomenul Zelenski” este discutat destul de mult în ultimul timp. V-ați inspirat de la ucraineni, atunci când ați decis să fiți prezent „altfel” pe ecrane, mai ales că ați fost declarat unul dintre cei mai performanți oameni de televiziune de peste Prut?

În Ucraina s-a întâmplat un fenomen. În România fenomenul va fi și mai mare! Eu cred că am expertiză mult mai mare decât actualul președinte al Ucrainei. Fiindcă eu trăiesc printre golanii, derbedeii, ticăloșii și trădătorii politici de peste 25 de ani.

Eu știu ce am de făcut! Președintele Ucrainei încă bâjbâie.

Mai mulți politicieni din România și-au anunțat, până în acest moment, candidaturile pentru prezidențiale, inclusiv actualul șef al statului Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. Pe care dintre contracandidați îl considerați cel mai de temut adversar?

Dacă România era o democrație autentică, niciunul dintre acești candidați nu ar fi avut tupeul să se înscrie la Președinție, adică să te lași în mâinile poporului. Ei mizează pe sistemul mafiot. Altfel, nici Iohannis și nici Dăncilă nu ar lua mai mult de 200 000 de voturi.

Eu sper ca amândoi să se retragă, înainte de alegeri, pentru a nu face de râs cele două partide, PNL și PSD! Eu vă dezvălui faptul că peneliștii îl urăsc pe Iohannis, fiindca Iohannis și SRI-Hellwig îi țin sub șantaj la dosare, iar pesediștii o disprețuiesc pe Dăncilă, fiindcă... E evident!

Ca să răspund, cel mai periculos este Dan Barna, fiindcă a reușit să păcălească mulți tineri din România. Sper ca adevărul despre acest mincinos să iasă repede la iveală.

Sunteți, deocamdată, unicul candidat, din câte am auzit, ce a anunțat că va include în programul său electoral un punct important pentru românii din Basarabia: Unirea. Pornind de la numeroasele discuții din spațiul public la acest subiect - costuri, riscuri etc., cum credeți că ar putea fi reunită Țara la modul practic?

Este întrebarea mea preferată! Niciun președinte al României nu a avut curaj să unească România Mare!

Băsescu a mai mișcat ceva, dar tot nu a reușit! Eu voi face Marea Unire! Simplu, pragmatic și concret! Și foarte rapid!

Când eram copil, tatăl meu, Dumnezeu să îl odihnească, mi-a arătat o hartă: România dodoloată! Și mi-a transmis visul lui, România Mare. Nu am uitat. Și de vreo 10 ani mă lupt pentru România Mare.

Nu vi se pare interesant că Radu Moraru, inițialele mele, RM, sunt de la România Mare sau Republica Moldova?! Vă spun sincer: nu exista niciun risc! Nu există costuri pentru o țară bogată ca România! Eu cred că basarabenii și rusofilii încă nu au auzit oferta mea de președinte al României. Va fi o ofertă de nerefuzat, exact ca în filmul „Nașul”, dar extrem de pașnică, nu ca la mafioți.

Eu sunt „nașul” bun al României! Știu că veți râde, dar cu Radu Moraru președinte al României vom face Unirea în 2020!

Chiar ne-ați amuzat cam tot interviul până acum, dar spuneți-ne, vă rugăm, de câte ori a trecut Radu Moraru Prutul?

Asta e întrebarea-capcană! Felicitări! M-ați prins! Am trecut Prutul o singură dată. Și, recunosc, cu avionul. Dar am trecut Prutul, cu sufletul, de multe ori. L-am iubit pe Grigore Vieru din clipa în care l-am auzit că spune așa: „Când sovieticii visau să trimită om pe Lună, eu visam să trec Prutul!”.

Și fiindcă m-ați prins la înghesuială, vă spun ce am făcut, dar nu am realizat: „Români, vă rog treceți Prutul!”. Ca ziarist am eșuat. Ca președinte voi reuși: un milion de români să vină la Chișinău, să își cunoască Țara! Deh, o să ziceți promisiuni electorale... Fiindcă nu mă cunoașteți!

Eu de aceea candidez, fiindcă vreau să am putere să stimulez binele și credința în Dumnezeu pentru neamul românesc. Ca ziarist am fost limitat, ca președinte voi fi ascultat!

Cu siguranță cunoașteți că spațiul audiovizual dintre Prut și Nistru este rusificat în proporție de peste 80%. Pornind de la faptul că sunteți patronul unui post tv și acesta este domeniul pe care îl cunoașteți poate cel mai bine, de ce credeți că televiziunile din România nu se grăbesc să vină în R. Moldova?

Dragii mei, și rusofilii vor fi cu noi, fiindcă vor avea de ales, pentru copiii lor, între „democrația” lui Putin și nimic sau între prosperitate, UE și USA. Vestea bună este că eu voi fi președintele tuturor românilor și că voi cere o licență, ca patron al „NAȘUL TV”, în Basarabia. „NAȘUL TV BASARABIA”!

Proiectul este deja demarat, Călin Vieru și emisiunile sale se văd pe tot Pământul! Doar în Basarabia se vede doar pe internet, dar lucrăm.

Credeți că președintele Dodon va refuza președintelui României o licență tv în Basarabia?! Eu nu cred și, dacă va fi nevoie, voi suna unde trebuie. Moscova nu mai are bani și nici nu va mai avea prea curând...

Dle Moraru, credeți că Basarabia, care mai rătăcește între Vest și Est, poate fi „salvată”?

Basarabia are o singură opțiune. E în faliment economic, Moscova nu mai are bani să o sponsorizeze, politicienii sunt varză de bruxelles, nici Bruxelles-ul nu dă bani etc.!

Singura opțiune este Unirea! Fiindcă România este în UE, NATO, are parteneriat privilegiat cu USA și are bani și resurse. Basarabia să facă referendum! Vreți să vă uniți cu Țara?!

Eu ca președinte voi adopta imediat acest referendum, în primele săptămâni din anul 2020 și le voi da sentința și lui Merkel, și lui Macron! Simplu, voința națiunii române! Pe cârcotașii rusofili îi tragem pe partea noastră, simplu! Și, dacă va fi nevoie, voi negocia și cu Putin!

Istoria se scrie cu învingătorii! Eu asta vă promit! România Mare până la Sfârșitul Lumii!

Ce trebuie să știe românii din R. Moldova despre Radu Moraru?

Este cea mai grea întrebare! Până acum câțiva ani, eu nu știam nimic despre Basarabia și nici acum nu știu suficient! Deci, cum să știe basarabenii despre mine ceva?! Eu, în Basarabia, sunt nimeni!

În România sunt omul care a câștigat toate războaiele cu sistemul mafiot. Sunt cunoscut de peste 10 milioane de români! Dar în Basarabia cred că nimeni nu știe că am fost singurul care a transmis, în România, Revoluția din Aprilie! Restul televiziunilor au omis, din greșeală:). Uitaseră să ia ordine de la KGB!

Dragii mei, eu încă nu am făcut nimic pentru Basarabia. Dar voi face! Fiindcă Basarabia este în inima mea, în lupta mea, în liniștea mea!

Dle Radu Moraru, vă mulțumim pentru interviu!


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md