02:13:34 19.04.2024
Stiri

Orheienii plâng după Șor: „Dacă îl vedeți, să îi spuneți că îl iubim și îl așteptăm să vină acasă cât mai repede”

Partide/Comunicate 20.08.2019 10:41 Vizualizări988 Autor: Ziarul National
Orheienii plâng după Șor: „Dacă îl vedeți, să îi spuneți că îl iubim și îl așteptăm să vină acasă cât mai repede”


Orheienii, dar și locuitorii satelor din împrejurimi, regretă plecarea fostului primar, liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, din republică, amintindu-și de lucrurile bune pe care le-a făcut acesta atât pentru oameni, cât și pentru dezvoltarea orașului pe care l-a condus administrat aproape patru ani. Într-un reportaj realizat de filiala din România a postului Radio France International, chiar și moldoveni veniți de peste hotare, intervievați de jurnaliști, menționează aportul lui Ilan Șor la îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

Mai mulți locuitori din Orhei și dintr-o localitate învecinată și-au exprimat, în reportajul RFI România, regretul că Ilan Șor a fost nevoit să plece. Oamenii spun că anume el a fost cel care „a realizat mai multe proiecte sociale importante”.

„Dacă îl vedeți pe domnul Șor, să îi spuneți că îl iubim și îl așteptăm să vină acasă cât mai repede. El tot a făcut pentru noi”, spune Iulia, o femeie de 69 de ani, cu care jurnaliștii de la RFI România au discutat pe strada centrală din Orhei, Vasile Lupu, reparată în totalitate pe timpul mandatului de primar al lui Ilan Șor.

Femeia vorbește cu lacrimi în ochi despre Ilan Șor. „Eu personal îl iubesc. Se purta frumos cu pensionarii. Cu toată inima. A făcut frumos Orheiul”, a declarat ea.

O altă locuitoare a Orheiului, Ioana Croitoru, spune că decizia Parlamentului de a-l lipsi de imunitate parlamentară pe Ilan Șor este una incorectă. Deputații, de fapt, crede femeia, își doresc să pună mâna pe Orhei. „Vor să ajungă ei aici, să conducă, să nu-i judece. Toți sunt legați unul cu altul. Ei au uitat de popor. Ei se judecă unul pe altul și au ajuns, unde au ajuns”.

Chiar și moldovenii reveniți în vacanță de peste hotare spun că apreciază realizările lui Șor. Natalia Bodrug, care a revenit de la Londra, menționează că politicianul a făcut mult pentru oraș și pentru oameni. „Oamenii de aici au de suferit mult. Statul nu face nimic pentru oameni. Toți și-au făcut interesele. Să presupunem că Șor este implicat, dar a făcut pentru oraș, pentru oameni. Frumos e Orheiul și țara. A fost o lecție pentru ăștia care sunt în Parlament și nu fac nimic. Acolo în Parlament este multă corupție. Cel mai trist că tinerii continuă să plece, iar bătrânii rămân singuri acasă”, a declarat ea.

Jurnaliștii de la RFI România au încercat să afle și părerile oamenilor din afara Orheiului. „Ce a făcut înainte, cum a făcut, nu vreau să știu. Chiar dacă și a făcut ceva, avem ceva frumos. Raionul nostru arată super. Am doar păreri bune despre Șor”, a spus Vladimir David, locuitor al satului Cucuruzeni, situat la 10 km de Orhei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md