11:54:43 28.03.2024
Stiri

Răsturnare de situație: Domnica Manole susține că NU a votat pentru candidatura socialistului Țurcan în fruntea CC

Politică 20.08.2019 12:13 Vizualizări8803 Autor: Ziarul National
Răsturnare de situație: Domnica Manole susține că NU a votat pentru candidatura socialistului Țurcan în fruntea CC


Judecătoarea de la Curtea Constituțională (CC), Domnica Manole, ripostează criticilor și afirmă că dânsa nu a votat pentru candidatura socialistului Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Înaltei Curți.

În favoarea lui Țurcan votaseră, ieri, patru din cei șase magistrați.

„Legea cu privire la Curtea Constituțională impune anumite obligații față de judecători de a nu divulga secretul deliberării, dar reieșind din interesul public major al societății față de Hotărârea din 19 august 2019 de desemnare a președintelui CC, din declarațiile unor colegi, făcute public, declar cu toată responsabilitatea că nu am votat pentru alegerea președintelui CC, Vladimir Țurcan. Nu pot afirma fără temei cine a votat, deoarece votul a fost secret”, a scris Domnica Manole pe Facebook.

CITIȚI și DOC // După criticile vehemente la adresa sa pentru că a votat un socialist în fruntea CC, judecătoarea Manole cere alegerea unui NOU șef la Înalta Curte: „Ce se întâmplă, oameni buni!”

Menționăm că, ieri, judecătoarea Liuba Șova a anunțat că s-a votat pe ea la funcția de președinte al CC, iar un alt judecător, Nicolae Roșca, a spus că a avut „o altă opinie” decât ceea cu ce s-a încheiat votul.

Al treilea judecător care neagă că l-a votat pe Țurcan, ales în funcție cu patru voturi totuși, este Domnica Manole. Ieri, judecătoarea refuza să spună pentru cine a votat, invocând „secretul deliberării”.

Ziarul NAȚIONAL l-a abordat pe Vladimir Țurcan pentru a-l întreba dacă va renunța la șefia CC după scandalul iscat, inclusiv în interiorul coaliției de guvernare, după numirea sa în funcția de președinte, dar acesta nu a vrut să ne răspundă la întrebare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md