05:12:14 25.04.2024
Stiri

Politician de la București: „Dezoligarhizarea riscă să EȘUEZE la Chișinău. Această alianță „ACUM” – PSRM trebuie să fie una STRICT TEMPORARĂ”

Politică 20.08.2019 12:41 Vizualizări1398 Autor: Ziarul National
Politician de la București: „Dezoligarhizarea riscă să EȘUEZE la Chișinău. Această alianță „ACUM” – PSRM trebuie să fie una STRICT TEMPORARĂ” facebook


Deputatul PNL, Matei Dobrovie, consideră că dezoligarhizarea anunțată de Blocul „ACUM” riscă să eșueze. Și asta pentru că PSRM și Igor Dodon pun stăpânire, la fel cum a făcut Vlad Plahotniuc, pe mai multe instituții de stat.

„Din păcate, dezoligarhizarea riscă să eșueze la Chișinău! Atenție la PSRM! Înlocuirea sistemului în care Plahotniuc controla toate instituțiile cu unul în care Igor Dodon își plasează oamenii în majoritatea funcțiilor cheie este un scenariu dezastruos, care trebuie evitat. Ultimele numiri la CNA, Procuratura Generală, Curtea Constituțională nu sunt de bun augur, ci mai degrabă un pas înapoi îngrijorător pentru cetățenii care așteaptă reforma justiției”, a menționat Dobrovie, un aprig susținător al PPDA și PAS.

Parlamentarul de la București spune că alianța dintre „ACUM” – PSRM ar trebui să fie una temporară, nu pe termen lung, așa cum se discută la Chișinău.

„Am exprimat de la bun început dubii privind disponibilitatea PSRM de a pune cu adevărat umărul la dezoligarhizare. Cred că diferențele dintre PSRM și „ACUM” nu pot fi neglijate la nivel de vectori de orientare geostrategică și că această alianță de guvernare trebuie să fie una STRICT TEMPORARĂ, pentru votarea unor legi precum schimbarea sistemului electoral, iar apoi să fie convocate noi alegeri. O coabitare pe termen lung în actuala configurație a Parlamentului, în care „ACUM” are doar 24 de voturi din 101, este riscantă.

Cu toate intențiile bune pe care le au partenerii noștri din PPDA și PAS, este clar că se vor lovi de un PSRM care, mimând colaborarea, va încerca să frâneze schimbarea care nu-i avantajează. Mă tem că din acest joc cei care vor deconta cel mai mult vor fi tocmai cei care încearcă cu adevărat să facă reforme, nu cei care le frânează. Asocierea pe termen mai lung la guvernare cu PSRM este toxică pentru blocul „ACUM”. Dodon și socialiștii nu au ieșit din paradigma partajării instituțiilor, iar greșelile din perioada Filat nu mai trebuie repetate! Trag acest semnal de alarmă pentru că îmi pasă și cred că Blocul „ACUM” vrea și poate schimba R. Moldova în bine”, a conchis Matei Dobrovie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md