02:37:34 24.04.2024
Stiri

Situația creată în jurul Curții Constituționale, comparată cu „CASA DE NEBUNI”: „Această componență a CC nu va mai fi în stare să funcționeze normal”

Politică 20.08.2019 13:39 Vizualizări1127 Autor: Ziarul National
Situația creată în jurul Curții Constituționale, comparată cu „CASA DE NEBUNI”: „Această componență a CC nu va mai fi în stare să funcționeze normal” facebook


„Casă de nebuni... Numai așa poate fi calificată situația care s-a creat în jurul Curții Constituționale”, susține liderul fracțiunii PD din Parlament, Dumitru Diacov.

Potrivit acestuia, judecătorii numiți la CC ar fi deja compromiși.

„Deja, cred, această componență nu va mai fi în stare să funcționeze normal. Și asta din cauza populismului și dorinței de a promova cu orice preț propriile candidaturi... Păcat”, a scris Diacov pe Facebook.

Și fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu, spune că această componență a Curții Constituționale deja s-a compromis, fără să-și înceapă activitatea. Candu face referire la dezvăluirile făcute de judecătoarea Liuba Șova, potrivit cărora decizia privind alegerea lui Vladimir Țurcan președinte al CC a fost luată în altă parte.

„Acesta este „statul de drept” pe care-l „edifică” noua guvernare, prin Alianța PSRM-ACUM? Această componență a Curții Constituționale deja s-a compromis, fără să-și înceapă activitatea, de la modalitatea de selectare, numire, și „jocurile din culise”. Judecătorul Liuba Șova suspectează că pe viitor se vor lua decizii în afara Curții. Să-și dea toți demisia, in corpore, altfel sistemul de drept, și cea mai Înaltă Curte, sunt compromise.

Maia Sandu, oare chiar nu vedeți că sunteți „jucată” pe la spate de Dodon și Năstase?”, întreabă Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md