01:21:22 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Un fost consilier al lui Voronin, noi DEZVĂLUIRI despre Vladimir Țurcan: „Este unul dintre cei mai sofisticaţi agenţi ai Federaţiei Ruse. S-a RĂZBUNAT pe Voronin la 7 aprilie 2009 pentru că nu l-a pus președinte al Parlamentului”

Politică 20.08.2019 14:41 Vizualizări8481 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un fost consilier al lui Voronin, noi DEZVĂLUIRI despre Vladimir Țurcan: „Este unul dintre cei mai sofisticaţi agenţi ai Federaţiei Ruse. S-a RĂZBUNAT pe Voronin la 7 aprilie 2009 pentru că nu l-a pus președinte al Parlamentului”


Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, afirmă că şi Curtea Constituţională a ajuns să fie controlată de Federaţia Rusă, după ce preşedinte al instituţiei a fost ales socialistul Vladimir Ţurcan, informează adevărul.ro.

Potrivit lui Mocanu, noul președinte al CC ar fi făcut „poliţie politică în perioada sovietică” şi ar fi „rezidentul Federaţiei Ruse pe teritoriul R. Moldova”.

„Vladimir Ţurcan, în 2005, se întorcea la Chişinău din calitatea lui de ambasador al R. Moldova la Moscova sub acoperirea serviciilor secrete ruseşti. A fost propus la funcţia de preşedinte al Parlamentului. Doar pe ultima sută de metri, Voronin, care înţelegea că asupra statului pe care el l-a scos de sub lovitura Planului Kozak se fac mari presiuni din partea Federaţiei Ruse, a renunţat la candidatura lui Ţurcan. Vladimir Ţurcan s-a răzbunat pe urmă pe Vladimir Voronin, pe 7 aprilie 2009, când a organizat împreună cu Papuc o revoluţie împotriva lui Voronin, subtil, şi având tot sprijinul Federaţiei Ruse. Vladimir Ţurcan este unul dintre cei mai sofisticaţi agenţi ai Federaţiei Ruse în R. Moldova. O parte din presa din R. Moldova nu va scoate un cuvânt împotriva lui Ţurcan, pentru că în perioada sovietică el le-a fost ofiţer de linie multor agenţi de presă”, a spus Mocanu.

Sergiu Mocanu susţine că Înalta Curte a ajuns sub controlul Rusiei în urma unei tranzacţii între Maia Sandu şi Igor Dodon „prin care doi membri ai CC au fost aleşi chiar din staff-urile lor de partid - Vladimir Ţurcan şi Nicolae Roşca”.

„Alegerea lui Ţurcan în funcţia de preşedinte al CC este doar consecinţa acelei tranzacţii, iar indignarea Maiei Sandu de faptul că Vladimir Ţurcan a ajuns preşedinte la CC este doar o confirmare a faptului că ei înainte au făcut o tranzacţie”, a declarat Sergiu Mocanu într-o postare video pe Youtube.

Politicianul susţine că Maia Sandu şi actuala guvernare „nu înţeleg nicio boabă în ceea cum funcţionează instituţiile statului”. „Din momentul în care ei au votat pentru un judecător la CC, nu mai au dreptul să facă presiuni asupra CC şi să ceară să divulge votul pe care l-au dat în secret în această instituţie”, a conchis Mocanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md