22:14:04 28.03.2024
Stiri

Usatîi o AVERTIZEAZĂ pe Maia Sandu că Dodon şi Năstase sunt mână în mână: "Și cum o să aibă toate cărțile la mână - o să scape de ea"

Politică 20.08.2019 20:12 Vizualizări37477 Autor: Ziarul National
Usatîi o AVERTIZEAZĂ pe Maia Sandu că Dodon şi Năstase sunt mână în mână:


Ultimele evoluții de pe scena politică din R. Moldova și partajările de funcții l-au enervat şi pe liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi. Într-o postare pe contul său de Facebook, acesta îi recomandă premierului Maiei Sandu să „joace” mai dur cu „partenerii” săi de coaliție și să nu mai încerce să facă politică în R. Moldova "conducându-se de manualele de management". Astfel, Usatîi recomandă provocarea de alegeri anticipate, pentru a nu se ajunge la un nou regim oligarhic ca pe timpul lui Plahotniuc.

Potrivit liderul "Partidului Nostru", Maiei Sandu îi lipsește un pic de „viclenie” în relația cu ceilalți parteneri de coaliție, dar și oameni în echipă, care nu vin de pe băncile de la Harvard, dar care cunosc situația reală din Republica Moldova.

„Mă uit eu la tot circul acesta cu cai din politica moldovenească și cred că Maiei Sandu în relația cu partenerii ei – Igor Dodon și Andrei Năstase, nu-i ajunge oleacă de viclenie… Viclenie și vreo doi sfetnici buni, care să cunoască situația de la Briceni până la Giurgiulești, care să se întâlnească cu oamenii zi de zi și care grăiesc în limba lor. Studenții din Parlament cu școală peste hotare sunt buni, dar aici e Moldova și e nevoie de alt “approach” – cum se zice la Harvard”, a scris Renato Usatîi.

În opinia sa, Maiei Sandu n-o să-i reușească să facă politică așa cum e scris în cărți, în schimb „partenerii de coaliție” se vor folosi de imaginea bună pe care o are în Occident, după care o vor înlătura de la guvernare. „În cărțile ei de management nu e scris nimic despre “kidos”, “bablos” sau “podsos”, pe când prietenii din Alianță cunosc tema la perfecție. Și, folosindu-se de încrederea pe care europenii și americanii o au în Maia, își fac un nou regim oligarhic, după aceleași principii și valori ca și la Plaha. Și cum o să aibă toate cărțile la mână – o să scape de ea”, a scris Usatîi.

Politicianul îi explică prim-ministrei că trebuie să fie mai agresivă, sugerându-i că modul ei de a-și exprima nemulțumirile pe rețelele de socializare nu face decât să sporească dezamăgirea oamenilor. „Dacă te bagi în horă cu lupii, trebuie să fii și tu lupoaică. Fără principii de studentă de la seminarul teologic. Și trebuie să le dai peste bot celor care fac măgării, nu scriind pe facebook, dar în viața reală. Dur și fără milă. Și apropo de postări pe FB – ați citit ce scrie lumea la postările voastre? Sutele de comentarii de-a oaia, tot sunt trollii PD? Sau poate sunt oamenii care v-au susținut și pe care i-ați dezamăgit?”, întreabă liderul "Partidului Nostru".

El accentuează că, dacă noua guvernare vrea într-adevăr să conducă după un alt model decât cel al lui Plahotniuc, ar trebui să distrugă schemele acestuia, chiar cu prețul alegerilor anticipate. „Apucați-vă de treabă și opriți odată dezmățul din țară. Rupeți odată toate schemele și înțelegerile dintre prietenii de alianță și eliberați țara de toți șahmatiștii politici. Chiar dacă pentru asta o să trebuiască să mergem în anticipate”, a îndemnat Usatîi.

Amintim că Renato Usatîi a revenit în R. Moldova la mijlocul lunii iunie, la puţin timp după preluarea guvernării de către ACUM-PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md